2010-08-26 12:07:50• hírek • Szatmar.ro

Körforgalom és fekvőrendőr

Úgy tűnik ismét bebizonyosodott a körforgalmak hatékonysága. Erre enged utalni az a döntés is, amelyet a Szatmárnémeti Közlekedési Bizottság hozott meg legutóbbi ülésén.

A bizottságtagok ugyanis a 14-es és a 15-ös lakónegyedet összekötő Bethlen Gábor téren található ideiglenes közlekedési létesítmény állandósításáról döntöttek, mivel itt is - akárcsak a város többi pontján eddig elhelyezett ideiglenes körforgalmak esetében - beváltotta a hozzá fűzött remények.

Kereskényi Gábor alpolgármester elmondta, a visszajelzésekből ítélve a lakók és a közlekedésben résztvevők nagyon meg voltak elégedve ezzel. Most pedig, hogy a Prahova utca javításán dolgoznak, egyúttal ezt is véglegesítik. Az új, betonból készült létesítmény a már megszokott zöldövezettel lesz ellátva az alpolgármester szerint, a lakosság kérésére pedig gyalogátkelőket is felfestenek az utcákra, hogy megkönnyítsék az átkelést.

Egy másik, szintén ezt a teret érintő kérdés vetült még fel az ülésén. Többen szóvá tették ugyan is, hogy a környéken túl gyakori a buszmegálló, ennek számát kellene csökkenteni úgy, hogy a református templom előttit megszüntetnék. Ez azonban megnehezítené a templomba járó idősebbek, illetve mozgássérültek közlekedését, ezért ezt a felvetést elutasították.


Az ideiglenes körforgalom helyén betonból készültet hoznak létre
Az ideiglenes körforgalom helyén betonból készültet hoznak létre


Több panasz érkezett a Batizi út és az Udvari út kereszteződésénél található fekvőrendőrök miatt is, ugyanis az ott lakókat zavarja az ezen áthaladó járművek zaja, amelyek a panaszok szerint nemegyszer megremegtetik a lakások falait. Ezen közlekedési létesítmények szerepe egyébként pontosan a gyors forgalom korlátozása, rákényszerítve a sofőröket a lassításra.

Az alpolgármester elmondása szerint a bizottság tagjai az elkövetkező napokban kilátogatnak a helyszínre, hogy felmérjék mennyire jogos a lakosok kérése. Az említett fekvőrendőröket amúgy idén tavasszal helyezték el az említett szakaszon.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: