2016-03-01 16:59:06• hírek • Kocsis Zoltán

Körforgalmat épít vásárlóinak a Kaufland

Körforgalommal igyekszik (leendő) vásárlói kedvében járni a Kaufland: a Szatmárnémetiben idén megépülő új üzletét így könnyebben tudják majd megközelíteni az autósok.

A polgármesteri hivatal közlekedés-biztonsági bizottsága kedden hagyta jóvá a németországi Neckarsulmban székelő üzletlánc tervét. Az eredeti elképzelések még egy harmadik, letérő sávról szóltak, amit a bizottság korábban nem fogadott el. A körforgalom viszont már megfelelő megoldásnak tűnik, magyarázta a döntés hátterét Maskulik Csaba, RMDSZ-es városi tanácsos, a bizottság tagja. A körforgalom kialakításának költségeit természetesen a beruházó fedezi.

A sváb hipermarketlánc a Hunyadi (Corvinilor) és a Batizi út sarkán lévő területen nyitja meg új szatmárnémeti üzletét. Az egykori székgyár évek óta elhagyatott területén jelenleg kisebb dzsungel uralkodik, amely ideális búvóhelyet nyújt hajléktalanoknak, patkányoknak, kígyóknak, alaposan megkeserítve a környéken lakók mindennapjait.

A bemutatott tervek szerint első lépésben 176 parkolóhely és egy Kaufland hipermarket épül a területre. Még karácsonyig! De legkésőbb jövő februárig. A folytatásban pedig újabb épületeket húznának fel, egy bevásárlóudvart kialakítva, további 130 parkolóhellyel.

A kereskedelmi komplexumnak pedig három bejárata lesz. Az egyik a Hunyadi utcáról nyílik majd, a Papp Géza (Ialomitei) utcáról gyalogosan lehet majd bejutni, a Batizi útról pedig az említett körforgalom segítségével.

Amint ez elkészül, körforgalmak egész sora fogadja majd a Batiz felől érkező autósokat. Igaz ez akkor is, ha ezek közül a híd felőli nem a körforgalmak logikáját követi - megnehezítve ezzel némely más vidékről érkező autósok életét...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: