2010-02-11 16:05:13• hírek • Parajdi Andrea

Kordában tartják a parkolókat

Újabb intézkedést eszközölt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, hogy felvegye a harcot a tilosban parkoló autósokkal szemben. A Transilvania sugárúton oszlopokat helyeztek el, hogy megakadályozzák a gyalogosok közlekedésére szóló útrészek autóval való elfoglalását.

A rossz útjaink mellett arról vagyunk még híresek - vagy inkább hírhedtek -, hogy nálunk össze-vissza mindenhol parkolnak az autósok. Bár gyakran büntetik a nem arra kijelölt területeken parkolókat, mégsem tudják visszaszorítani a tilosban parkolás jelenségét, az autósok között pedig gyakran előfordul, hogy nem veszik figyelembe a rájuk kirótt pénzbírságot. A tilosban parkolók nem csak az autós forgalmat nehezítik meg, hanem a gyalogos közlekedését is, nem szólva arról, hogy Szatmárnémeti városképe az idelátogatók számára egy rendezetlen összhatást kelt.

Nyáron egy pozitív visszhangú kezdeményezéssel „számolt le" a város központi részén tilosban parkolókkal a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal. A Horea és a Stefan Cel Mare utcákon betonvirágtartókkal díszítették a járdák széleit, hogy megakadályozzák az oda való parkolást. Az akció egy ideig tökéletesen működött is, ám a Kálvin tér felől azóta is többen felhajtanak a Vasile Goldis Egyetem új épülete elé, a gyalogosoknak minden esetre könnyebbé vált a közlekedésük.

A Polgármesteri Hivatal a napokban a Transilvania sugárúton is bevetette a parkolási szabályokat előszeretettel megszegő autósok ellene a maga eszközeit: oszlopokkal különítette el a gyalogosközlekedésre szánt útrészt a parkolásra alkalmas felületektől.



A Transilvania sugárúton oszlopokat helyeztek ki a gyalogosok érdekében


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: