2017-01-09 09:58:04• hírek • Szatmár.ro

Korcsolyapálya készül a Kossuth-kertben

Úgy tűnik, hogy a tóban az összes víz meg van fagyva.

A Facebookon meglehetősen nagy visszhangja lett a ténynek, hogy idén Szatmárnémetiben nem állítottak fel korcsolyapályát. Egy szatmári fiatalember - Staharoczky Szabolcs - azonban megunta a siránkozást és a Szatmári tudakozó csoportban írta ki javaslatát: a Kossuth-kert tavának jegén lehetne korcsolyázni, csak éppen egy kicsit dolgozni kell az ügyön. El kell takarítani a havat a jég felszínéről és el kell simítani a göröngyös jeget néhány köbméter víz segítségével. Azt is közzétette, hogy vasárnap 11 óra körül kezdi a munkát, és várja a segítőket.

Segítők azonban nem nagyon érkeztek a megadott időpontban, de egy óra múlva a helyszínre érkezett Kereskényi Gábor polgármester és Maskulik Csaba városmenedzser, akik ígéretet tettek arra, hogy 10 köbméter vízzel segítik a korcsolyázási lehetőség létrehozását.

„A hőmérséklet megfelelő, legalábbis az előrejelzések szerint péntekig biztos, hogy az lesz. A tóban nagyjából 60 centinyi víz volt, szerintem az egész meg van fagyva. Egy jégcsákánnyal lementünk 15 centiig és víznek nyoma sem volt" - mondta Staharoczky Szabolcs.

Hangsúlyozta: ez egy korcsolyázási lehetőség, nem egy profi korcsolyapálya. Tehát mindenki csak saját felelősségére használhatja majd.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: