2012-12-23 19:41:44• hírek • MTI

Körbekerékpározta a Földet egy brit nő

A rendkvül bájos Buhring (napszemüvegben) és egyik segítője
A rendkvül bájos Buhring (napszemüvegben) és egyik segítője

Visszaérkezett a hét végén Nápolyba Juliana Buhring, aki kerékpárjával 152 nap alatt pedálozta körbe a Földet. Ő az első nő, aki biciklin tett meg mintegy 29 ezer kilométernyi utat.

Amikor a dél-olasz városból júliusban útnak indult, kevesen hitték, hogy a 32 éves angol nyelvtanár vállalkozása sikerrel jár. Tizennyolc országot érintett útján, Indiában betegséggel küszködött, Törökországban kutyák, Ausztráliában madarak támadtak rá - írta a The Daily Telegraph brit napilap online kiadása.

"Szürreálisnak tűnik, hogy le kell állnom. Még nem teljesen fogtam fel, hogy nem kell minden reggel öt órakor kelni és nyeregbe pattani. Meglepően jó állapotban érzem magam" - hangoztatta, amikor begördült Nápolyba.

Buhring úgy érzi, hogy az út utolsó szakasza volt a legnehezebb: havazásban és helyenként mínusz kilenc Celsius-fokos hidegben tette meg az olaszországi szakaszt. "De 100 kerékpáros kísért a tengerparton Nápolyba, ami mókássá tette az egészet" - hangoztatta.

A fiatal nő útjával a Safe Passage Foundation nevű alapítvány munkájára kívánta felhívni a figyelmet, amely a vallási szektákban nevelkedett és onnan kitörni vágyó gyermekeket, fiatalokat segíti. Nem titkolt célja volt az is, hogy Guinness-rekordot állít fel, ő lesz az első nő, aki körbekerékpározza a Földet. Most még várnia kell arra, hogy az illetékesek elismerjék eredményét.

A szabályzat szerint egyazon pontról kell elindulni és ugyanoda megérkezni. A több mint 39 ezer kilométer egy részét megteheti vízen és levegőben is, de legkevesebb 29 ezer kilométeren át kerekezni kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: