2016-06-07 11:54:25• hírek • Kocsis Zoltán

Korán, már júliusban megkezdődik a második osztály FRISSÍTVE!

Az FRF döntése értelmében a harmadik osztály augusztus 27-én vagy szeptember 3-án kezdődik.

Érdekes perceket élhetnek át az Olimpia labdarúgói ezekben a percekben: még mindig nem tudják hivatalosan, hogy pályára kell-e lépniük délután a Gloria Buzau elleni osztályozón, azt viszont tudják, hogy pályára kell lépniük július 30-án!

Miközben ugyanis a klub továbbra is a hivatalos értesítést várja a Román Labdarúgó Szövetségtől arról, amit a bodzavásáriak már bejelentettek, azaz hogy nem állnak ki az osztályozón, addig az FRF nyilvánosságra hozta a következő idény programját. Ezek szerint a megreformált második osztály küzdelmei már július 30-án elkezdődnek.

„Nyilván azért tették ilyen koraira a rajtot, mert reménykednek benne, hogy mind a 22 csapat elindul és végig is viszi a szezont", kommentálta az időpontot Csík Tibor, az Olimpia másodedzője.

Az eddigi két csoport helyett idéntől már csak egy csoport alkotja a második osztályt, amelyben a tervek szerint 22 csapat szerepel majd. Ha valamennyi vállalni tudja az indulást....

„Értesüléseim szerint legalább négy-öt klub sorsa igen kérdéses, nem beszélve a harmadik osztályból feljutottakról, akikről keveset tudni", mndta Csík.

A szakember „érdekesnek, komplexnek és kétségesnek" nevezte az új lebonyolítási formát. „Az értékek koncentrációja miatt szakmailag mindenképpen érdekesebb, erősebb mezőnyre kell számítani. Nagy kérdés ugyanis, hogy anyagilag miként tudnak megfelelni a klubok. Minden hazai meccs legalább 10.000 lejbe kerül. Nem beszélve az utazásról, szállásról, ellátásról. Ilyen hosszú bajnoksághoz pedig megfelelő erősségű és széles keretre van szükség. Ráadásul minden csapatnak legalább hat gyerekcsoportot kell indítani a korosztályos bajnokságokban", magyarázta a szakember.

A korai kezdés azt jelenti, hogy az Olimpia labdarúgói két heti vakáció után elkezdik a felkészülést a következő szezonra. „Érkeznek a felkérések a barátságos meccsekre. A balmazújvárosi hatos tornán mindenképpen részt kívánunk venni, jó körülmények között jó ellenfelekkel készülhetnénk ott, kár lenne kihagyni", véli Csík.

A Steaua korábbi védője ugyanakkor elismerte: a szakvezetés nagyjából elkészítette a nyári programot, de még egyáltalán nem biztos, hogy ők irányíthatják a csapatot a következő szezonban. A játékosok, a keret sorsa szintén bizonytalan. Ami biztos, június 13 és szeptember 4. között tart az átigazolási időszak.

A második osztály (tervezett) összetétele:
Temesvári ACS Poli, Petrolul Ploiesti, Dunarea Calarasi, Dacia Unirea Braila, SC Bacau, Farul Constanta, FC Academica Clinceni, UTA Batrana Doamna/FC Voluntari (a két csapat osztályozót játszik az élvonalba jutásról), Chindia Targoviste, CS Mioveni, FC Brassó, Nagybánya, CS Balotesti, ACS Berceni, CSM Ramnicu Valcea, Pankota, Olimpia, Szepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, Juventus Bucureşti, CS Afumati, Temesvári ASU Poli, Nagyváradi Luceafărul.


Kevéssel 12.30 után az Olimpia megkapta a hivatalos értesítést, így már biztos (és hivatalos), hogy elmarad a Gloria Buzau elleni osztályozó és a szatmári sárga-kékek a következő szezonban is a második osztályban folytatják.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: