2014-02-07 14:14:07• hírek • Kocsis Zoltán

Fákkal védenék az utakat az időjárási viszonyok ellen

Fákkal védené a kormánybiztosi hivatal Szatmár megye közútjait a szélsőséges időjárási viszonyok ellen. Az elképzelések szerint kormánytámogatásból finanszíroznák a beruházást.

A cél érdekében Eugeniu Avram prefektus irodájában összehívta a megyei rendőrség, a megyei tanács, az erdészeti, vadászati hivatal és a környezetvédelmi ügynökség képviselőit, valamint az állandó sürgősségi bizottság tagjait. A megbeszélésen szó esett arról is, hogy vannak olyan helyek a megyében, ahol az időjárási viszonyok okozta károkat ki kell küszöbölni annak érdekében, hogy az utak normálisan járhatóak legyenek.

A hasonló esetek elkerülése és kiküszöbölése miatt lehet fontos az utóbbi két évtizedben kivágott fák pótlása, hisz azok csökkenteni tudják a hóátfúvások, szélfúvások erejét és veszélyeit. Éppen ezért Avram felszólította valamennyi érintett intézet vezetőjét, minél hamarabb készítsék el javaslataikat, mely útszakaszok mentén lenne érdemes fákat ültetni vagy hófogó paravánokat felállítani.

A prefektus a sürgősségi bizottságot arra kérte: egy hét alatt készítse el az akciótervet, hogy azt mihamarabb el tudják juttatni a kormányhoz finanszírozás reményében.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: