2009-10-01 16:41:02• hírek • Szatmar.ro

Korai öröm

Az ejakuláció egyik zavarának számít többek között a korai, idő előtti ondókilövellés is.

Az „ejaculatio praecox" nem más, mint a magömlés és az erekció speciális rendellenessége, amikor is az erekció időtartama rövidebb ideig tart, mint ahogyan az természetes lenne, valamint az ondókilövellés idő előtt következik be. Az ejakuláció, és ezzel egyidejűleg a kielégülés már az előjáték ideje alatt megtörténhet, még a pénisz behatolását megelőzően.

A férfi számára ez meglehetősen kellemetlen lehet, elsősorban azért, mert partnernője nem elégül ki, másodsorban saját önérékelését is romba dönti. Idő előtti ondókilövellésnek számít az is, ha közvetlenül a behatolást követő két percen belül következik be az ejakuláció, az orgazmus. Hátterét tekintve elsősorban lelki, pszichogén alapon alakul ki, ritka esetben van organikus eredete: emocionális zavarok, a partnerrel szemben tanúsított szorongás, a szexuális teljesítőképességgel szemben tanúsított irreális elvárások, párkapcsolati gondok, tudat alatti konfliktusok stb.

A korai ondókilövellés sok esetben részleges erekció mellet, néha pedig annak hiányában is bekövetkezik. Magától értetődő, hogy ebben az esetben maga az orgazmus sem beteljesedett. A túlfűtött szexuális feszültség miatt elsősorban hosszas önmegtartóztatás után a fiatal férfiaknál gyakori. Ebben az esetben nem kell kóros elváltozásokra gyanakodni, ez egy természetes folyamat következménye. Tévedés azt hinni, hogy ezt a folyamat csak a fiatalabb és tapasztalatlanabb férfiakat érinti. Korosodó férfiaknál is előfordul, ami az androgén hormon rendellenes működésére utal.

Amennyiben az erekció időtartama elégtelenné válik, gondoljunk arra, hogy a merevedés zavara szoros összefüggésben van a pszichogén tünetekkel. Abban az esetben, ha a férfi huzamosabb ideje nem képes tudatos ellenőrzés alatt tartani, ezáltal pedig befolyásolni az ondókilövellést, és a szexuális izgalom hatására a merevedéssel párhuzamosan bekövetkezik az ejakuláció is, a szexuális zavarok pontos felderítés és kezelése érdekében forduljon szexológushoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: