2017-07-13 23:49:17• hírek • MTI

Korai kiállítás pecsételte meg az addig remeklő Ferencváros sorsát

Hármat rúgott az Európa Liga második selejtezőkörének első mérkőzésén a Videoton az észt Nomme Kaljunak, illetve a sorozathoz első román csapatként most csatlakozó Astra az azeri Zirának. Ezzel mindkét csapat fél lábbal a harmadik körben érezheti magát. A 42. percig úgy tűnt, a Ferencváros is elérheti a három gólt a dán Midtjylland ellen – egy vitatható kiállítás viszont megpecsételte nem csak a mérkőzés, de alighanem a továbbjutás sorsát is.

A Videoton  Pátkai Máté révén már a nyolcadik percben előnyt szerezett, a második félidőben pedig a szerb Marko Scepovic két értékesített büntetőjével tulajdonképpen eldöntötték a párharcot.

A székesfehérváriak az első perctől kezdve fölényben futballoztak és veszélyesebben játszottak, ez pedig hamar góllá érett Pátkai lövésének köszönhetően. A vezetés megszerzése után is a székesfehérváriak irányítottak, egy ízben Juhász fejesénél csak a keresztléc mentette meg az észteket az újabb kapott góltól. Az első félidő vége előtt a portugál bíró megsérült, amikor összefutott egy hazai játékossal, így a negyedik játékvezető vette át szerepét.
    
A folytatás nagyszerűen indult magyar szempontból, mert már az első percben büntetőhöz jutott a bajnoki ezüstérmes, Scepovic pedig értékesítette a tizenegyest. A játék képe később sem változott, a Nomme Kalju nem tudott újítani, semmiféle veszélyt nem jelentett a Videoton kapujára. A piros-kékek pedig egy újabb büntetővel minden bizonnyal végérvényesen eldöntötték a továbbjutás kérdését.

Fontos szerepet játszottak a büntetők Budapesten is, ahol alighanem szintén eldőlt a továbbjutó kiléte: hiába vezetett már két góllal is a Ferencváros, végül az esélyesebbnek tartott Midjylland 4-2-re nyert a megfogyatkozott magyar rekordbajnok ellen. A zöld-fehérek Botka Endre és Varga Roland góljaival 2-0-s előnyre tettek szert, de Jakob Poulsen büntetőből szépített a szünet előtt, ráadásul Julian Koch kiállítása miatt emberhátrányba került az FTC. A folytatásban a dán csapatkapitány újabb két gólt szerzett szabadrúgásból és 11-esből, így fordított a Midtjylland, amely Paul Onuachu hajrában szerzett találatával jószerivel eldöntötte a párharcot.

Nagy iramban kezdődött a mérkőzés, valamivel veszélyesebb volt a vendég csapat, de igazi ziccer mégis Priskin előtt adódott, aki elügyetlenkedte a lehetőséget. Mindkét együttes ígéretes akciókat vezetett, de összességében a magyar kupagyőztes akarata érvényesült, ez pedig Botka kiváló egyéni akciójának köszönhetően góllá érett. Az FTC egész félidőben nyújtott energikus játékát Varga Roland szabadrúgásgólja koronázta meg, de az öröm nem tartott sokáig, mert Koch szabálytalansága dán 11-est, emberelőnyt és szépítést jelentett.
    
A folytatásban, létszámfölényét kihasználva, a skandinávok irányítottak, Poulsen pedig előbb szabadrúgásból egyenlített, majd újabb 11-esből fordított. A hátralévő időben a Ferencváros nem roppant össze, emberhátránya ellenére próbálkozott az egyenlítés érdekében. Bőle lövése 2-3-nál a kapufán csattant, Batik ismétlését pedig a védők blokkolták, majd – már 2-4-nél – a védő fejesét hatalmas bravúrral védte a dán kapus...

A vendégeknél végigjátszotta a találkozót Korcsmár Zsolt.



Az idei európai kupaküzdelmekbe első román csapatként bekapcsolódó Astra az azerbajdzsáni Zirát fogadta. Eduard Iordanescu együttese három kihagyott helyzet után a 31. percben Alexandru Ionita góljával vezetést szerzett, igaz, kellett ehhez Anar Nazirov kapus hibája is. A hálóőr nem sokáig búslakodhatott, Rasad Sadiqov ugyanis három perccel később egy 20 méteres lövéssel kiegyenlített.

A szünet után alig tíz percre volt szüksége az Astrának, hogy ismét vezetést szerezzen, ezúttal Alexandru Dandea volt eredményes fejjel. A végeredményt a 2016-os román bajnok sztárigazolása, a csereként pályára küldött francia Anthony le Tellac allította be. A Liverpool egykori ígérete, aki később megfordult többek között a Sunderlandben és a St.Etienne-ben is, a 74. percben közelről talált a kapuba.

Európa Liga, második selejtezőkör:
Nomme Kalju – Videoton 0-3
gólok: Pátkai (8.), Scsepovics (47., 11-es, 74, 11-es)

Ferencváros – Midtjylland 2-4
gólok: Botka (22,), Varga (42.) illetve Poulsen (45., 11-es, 61., 67., 11-es), Onuachu (89.)  

Astra - Zira 3-1
gólok: Ionita (31.), Dandea (55.,) le Tellac (74) illetve Sadiqov (34.) 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: