2013-11-06 01:32:43• hírek • Kocsis Zoltán

Koppenhágában mentették meg a Torinóban játszó Juventust

A megszokottnál kevesebb gól született a Bajnokok Ligája negyedik csoportkörének első napján: a nyolc meccsen alig 16 gól esett. A kettes átlagot azonban alaposan lerontja, ha figyelembe vesszük, hogy ebből négy Torinóban, hét pedig Manchesterben született - a fennmaradó hat meccsen tehát alig öt gól esett.

Az A csoportban ráadásul megesett az a csúfság, hogy egyik meccsen sem sikerült kapuba találniuk a fiúknak. A legközelebb ehhez van Persie állt, ám a Manchester United csatára kétszer is eltalálta a kapufát a Real Sociedad otthonában - másodjára ráadásul tizenegyesből. Két fordulóval a vége előtt még mind a négy csapat továbbjuthat, igaz, a baszkoknak ehhez kisebbfajta csodához lenne szükségük. A következő körben a két favorit, a Leverkusen és a ManU. csap össze Németországban, könnyedén kikaparhatják tehát a gesztenyét a Sahtar Donyecknek.

A B csoportban rendezték az est legnagyobb rangadóját, a Juventus és a Real Madrid pedig nem okozott csalódást. A győzelmi kényszerben lévő olaszok ennek megfelelően az első félidőben többet támadtak, Casillasnak több bravúrt is be kellett mutatnia a vendégek kapujában - a 42. percben Vidal tizenegyesénél azonban már tehetetlen volt. A szünet után a Real támadóbban lépett fel és gyorsan összejött az egyenlítő találat is. Kellette ehhez Caceres óriási hibája is, aki szinte gólpasszt adott Ronaldónak, aki nem hibázott. A végig hangos füttyszóval „üdvözölt" portugál néhány perccel később egy gólpasszt is kiosztott Bale-nek, így a Real fordított. A Juventus ekkor óriási bajba került, ám Llorente öt perccel később kiegyenlített. Érdekesség, hogy ez volt a két csapat közötti első döntetlen - 16 meccset kellett rá várni.

Mivel a Juventus ezúttal sem tudott nyerni, igazi mentőövet a Köbenhavn dobott neki, amely óriási meglepetésre Braaten sarkazásos góljával legyőzte a Galatasaray-t. Ezzel ugyan a torinóiak az utolsó helyre csúsztak, hátrányuk viszont csak egy pont a második törökök és a harmadik dánok mögött, míg a madridiaknak csak egy pont hiányzik a biztos továbbjutáshoz.

Szintén csak egy pont hiányzik a PSG-nek is, amely a két héttel ezelőtti brüsszeli „mészárlást" követően ezúttal csak 1-1-re volt képes hazai pályán az Anderlecht ellen. Megismételte viszont lisszaboni jó játékát az Olympiakosz, amely odahaza is gyorsan vezetést szerzett. Mivel a Benfica ezúttal nem tudott egalizálni a hajrában, a görögök lépéselőnybe kerültek a portugálokkal szemben.

Végezetül a D csoportban szinte minden lényeges eldőlt. Plzenben aratott győzelmével a Bayern ugyanúgy továbbjutott, mint a CSZKA Moszkvát legyőző Manchester City, míg a harmadik helyért az oroszok és a csehek küzdhetnek meg jövő héten - Moszkvában. Érdekesség, hogy a manchesteri találkozón a hazaiak részéről Agüero, a vendégek részéről pedig Doumbia is duplázott, míg Negredo az első spanyol játékos lett, aki nem spanyol csapatban ért el mesterhármast a BL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 4. forduló:

A csoport:

Sahtar Donyeck - Bayer Leverkusen 0-0
Real Sociedad - Manchester United 0-0
Az állás: 1. Manchester United 8 pont, 2. Bayer Leverkusen 7, 3. Sahtar Donyeck 5, 4. Real Sociedad 1

B csoport:
Juventus -Real Madrid 2-2
gólok: Vidal (42., 11-es), Llorente (65.) illetve Ronaldo (52.,), Bale (60.)
FC Köbenhavn -Galatasaray 1-0
gól: Braaten (6.)
Az állás: 1. Real Madrid 10 pont, 2. Galatasaray 4, 3. Köbenhavn 4p. 4. Juventus 3p.

C csoport:
Paris Saint-Germain - Anderlecht 1-1
gólok: Ibrahimovic (70.) illetve de Zeeuw (68.)
Olimpiakosz - Benfica 1-0
gól: Manolasz (13.)
a hazaiaknál Megyeri Balázs a kispadról nézte a meccset
Az állás: 1. Paris Saint-Germain 10. pont, 2. Olimpiakosz 7p., 3. Benfica 4p., 4. Anderlecht 1p.

D csoport:
Manchester City -CSZKA Moszkva 5-2
gólok: Agüero (3., 20.), Negredo (30., 51., 90.) illetve Doumbia (45., 71. 11-es)
a hazaiak kapuját Costel Pantilimon védte
Viktoria Plzen -Bayern München 0-1
gól: Mandzukic (65.)
Az állás: 1. Bayern München 12 pont, 2. Manchester City 9, 3. CSZKA Moszkva 3, 4. Viktoria Plzen 0

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: