2014-05-13 14:31:25• hírek • Szatmár.ro

Konzuli napot tartanak pénteken az RMDSZ-nél

A Szatmárnémeti Információs Irodában (Rákóczi - M. Viteazul - utca 10. szám) pénteken ismét lehetőségük van a könnyített honosítással már kettős állampolgársággal rendelkezőknek átvenni a dokumentumokat.

Ezen a napon útlevelek igénylésére is lehetőség van. Azok, akik jelentkezni szeretnének, hívják az RMDSZ 0261713566-os telefonszámát. Itt nem csak jelentkezni lehet, de információkat is kaphatnak a következő konzuli napok helyéről és időpontjáról, valamint arról is, hogy milyen dokumentumok szükségesek az egyszerűsített honosítási eljárás megindításához.

„Fontos tudni, hogy azok a nők, akik eskütétel után kötöttek házasságot és felvették a férjük nevét, először a házasságot kell anyakönyveztessék, és kérniük kell a személyi nyilvántartó rendszerbe való felvételüket, útlevelet csak ezután igényelhetnek" - árulta el Tasnádi István, aki az Információs Irodát vezeti már a kezdetektől.

Kiskorúakkal kapcsolatban kihangsúlyozta, hogy mindkét szülő jelenléte szükséges az útlevél igényléséhez. Amennyiben az egyik fél nem tud jelen lenni, akkor hozniuk kell egy közjegyző által hitelesített nyilatkozatot, amelyben hozzájárul az útlevél elkészítéséhez vagy a szülői felügyelet megszűnését igazoló dokumentumot. Amennyiben ezek idegen nyelvűek, úgy a magyar fordításuk is szükséges.

Tizenkét éves kor alatt a gyermeket nem kell hozni az igényléshez, de ez esetben szükséges egy igazolványkép.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: