2011-09-26 15:16:10• hírek • Póti Orsolya

Könyvtárak éjszakája Szatmárnémetiben

Az elmúlt években Romániában is népszerű rendezvénnyé vált a Könyvtárak éjszakája, idén mintegy harminc város szervezi meg az érdekes programot. Szatmárnémetiben vasárnap hajnali négy óráig áll nyitva a könyvtár az  érdeklődők előtt.

A Szatmár Megyei Könyvtárba minden korosztályt szeretettel várnak szombat este 18 órától, amikor nem bezár, hanem éppen ellenkezőleg, kinyílik a bibliotéka, a legszebb arcát mutatva az érdeklődők felé. A rendezvényt egy másik jelentős esemény előzi meg: szeptember 30-án ünnepélyes keretek között nyitják ki újra a Megyei Könyvtár olvasótermének kapuját az olvasók előtt, ugyanakkor megünneplik a könyvtár fennállásának 60-ik évfordulóját is.

A megnyitó ünnepségen bemutatják a könyvtár gyűjteményének legértékesebb darabjait, valamint a könyvtár legmodernebb szolgáltatásába, a Biblionet programba is bevezetik a jelenlevőket. A számítástechnikai eszközöket a Biblionet program keretében kapta a könyvtár, így ezek minden látogató számára ingyen hasznlhatók. Az olvasók böngészhetnek az interneten is akár, de könnyen áttekinthetik a könyvtár katalógusát, és digitalizált formában is elolvashatják az egyes kiadványokat.

Az eseményen jelen lesz többek között Doina Popa, a Romániai Könyvtárosok és Közkönyvtárak Országos Szövetségének elnöke, és Paul André Baran, az IREX Nemzetközi Alapítvány romániai igazgatója, valamint meghívták Kelemen Hunor kulturális és örökségvédelmi minisztert.

A Könyvtárak éjszakájára október 1-jén 18 órától egész vasárnap hajnali 4 óráig várják az érdeklődőket, kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvény keretében kihangsúlyozzák az olvasás, valamint a könyvtárba járás fontosságát, illetve azt is kiemelik, hogy az interneten kívül a könyvtári anyagokra is szükségünk lehet egy-egy szakdolgozathoz, vagy éppen csak általános ismereteink kibővítéséhez.

Az olvasóterem egyébként több mint négy évig volt zárva a szatmáriak előtt, azonban hosszas tárgyalások és pereskedés után újra megnyitja kapuit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # koronavírustérkép # baleset # helyhatósági2020 # SzatmárnémetiVSK # események # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: