2008-04-07 17:28:33• hírek • Szatmar.ro

Exporttámogatási útmutató

Öt, vállalkozóknak összeállított gazdasági témájú, magyar nyelvű tájékoztató kiadványt mutattak be április negyedikén, pénteken Nagyváradon, az OTP Bank és OTP Consulting által szervezett gazdasági konferencián. A kiadványok között a Winkler Gyula európai parlamenti képviselő, volt kereskedelmi megbízott miniszter koordinálásával készült Exporttámogatási Útmutatót is megismerhették a vállalkozók.

„A fenntartható gazdasági növekedésnek mindenütt hatékony külkereskedelmi tevékenységre kell támaszkodnia. A globalizálódó világgazdaság kihívásai közepette a dinamikus regionális fejlesztés, valamint a sikeres uniós integráció nem a gazdasági elzárkózás és a protekcionizmus kereteiben képzelhető el, hanem csakis a dinamikus, olykor egészségesen agresszív nyitás alkalmazásával érhető el” – összegezte a kiadvány célját Winkler Gyula, európai parlamenti képviselő, aki rendkívül fontosnak tartja, hogy magyar nyelven is jelenjenek meg vállalkozóknak szóló tájékoztató anyagok.

A kiadvány az exporttevékenységet folytató cégeknek nyújt útmutatást, de ugyanakkor azoknak is szól, akik ezután szeretnének külkereskedelemmel foglalkozni. Az útmutató tartalmazza az állami exporttámogatási rendszer általános bemutatását, beleértve a 2008-ban megrendezésre kerülő nemzetközi kiállítások és vásárok listáját, amelyekre állami támogatás igényelhető, valamint részletes információkat ad arra vonatkozóan is, hogy milyen lépéseket érdemes követniük a cégeknek a sikeres pályázás érdekében. A kiadványban található továbbá egy összefoglaló Románia külkereskedelmére vonatkozóan a 2000 és 2007 közötti időszakban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: