2009-03-20 11:47:04• hírek • Szatmár.ro

Tarisznyájába nyúlt a riporter

Sok-sok kedves barát, kolléga, illetve az igényes írások iránt érdeklődő olvasó jelenlétében tartották tegnap Fodor István  „Mesék a riportertarisznyából" című könyvének bemutatóját, a Szatmári Magyar Hírlap szerkesztőségében.

A Hírlap vidéki rovatának a vezetője ebben a kötetben bő tíz éves újságírói munkásságának legsikerültebb írásait szedte csokorba. A szerzőt, valamint a Scriptor Alapítvány gondozásában megjelenő Hírlap-könyvek újabb darabját Ilonczai Gyöngyi főszerkesztő, Veres István, a Scriptor ügyvezetője, Debreczeni Éva, a lap olvasószerkesztője valamint Kereskényi Sándor, Fodor István egykori kollégája méltatta.

Az új kötetet méltatók Fodor István riportkötetét Kodály Zoltán népdalgyűjtői munkásságához hasonlították és kiemelték munkájának fontosságát, hiszen nem csak zenék, népdalok archiválásával kell megőrizni egy nép értékeit az utókor számára, hanem élettörténeteket is ugyanúgy lehet és kell megőrizni a cél érdekében.

A jó hangulatban zajló könyvbemutató végeztével Fodor István megköszönte az egybegyűlteknek a gratulációkat valamint munkájának elismerését és mindenkinek köszönetet mondott, akik segítségére voltak élete nagy álmának megvalósításában, egy könyv kiadásában.
Kereskényi Sándor, mint egykori kolléga beszélt a szerző munkájáról, a közös emlékekről.

Debreczeni Éva laudációja jó kedvre derítette a hallgatóságot.

Fodor Isván a helyszínen dedikálta is a megjelent kötetet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: