2020-05-19 10:12:14• hírek • Közlemény

Szerdán újranyit a Nagykárolyi Városi Könyvtár

A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársainak tájékoztatása szerint, az intézmény fokozatosan megnyitja kapuit a látogatók előtt.

Az ügyfélfogadás a könyvtár gyermek és felnőtt részlegén, május 20-tól kezdődően lesz elérhető.
A látogatók és az intézmény munkatársainak biztonsága megőrzésének érdekében, az alábbi biztonsági intézkedéseket vezették be a működtetők:

 

  • a könyvtárba való belépés csak maszkkal történhet és az intézmény termeiben maximum két látogató tartózkodhat ugyanabban az időben;
  • a visszahozott könyvek átvétele egy erre a feladatra kijelölt könyvtáros közreműködésével történik. Az intézmény ezzel megbízott alkalmazottja kesztyűvel és maszkkal is fel lesz szerelve;
  • a visszahozott könyveket egy külön dobozba gyűjtik, ahol 5 napig elkülönítve tárolják;
  • az olvasóterem használata, csak a normál munkamenet kihirdetését követően történhet majd meg, így az egyelőre zárva tart.

Az olvasóközönség azon tagjait, akik valamilyen dolgozathoz vagy vizsgamunkához gyűjtenek információkat, a könyvészetre vonatkozó igénylői listájukat juttassák el emailben, a könyvtár munkatársai számára. A Nagykárolyi Városi Könyvtár munkatársai a bibliotecamunicipalacarei@yahoo.com emailcímen, illetve a 0261/861480-as telefonszámon állnak rendelkezésükre.

A könyvek kölcsönzési ideje is hosszabbodott, így ha valaki a megszabott időhatáron túl juttatja vissza a köteteket, nem kell a késlekedésért büntetést fizetnie.

Olvasmányokra vonatkozó ajánlásokat továbbra is lehet kérni az intézmény munkatársaitól.

A könyvtár munkatársai tájékoztatják továbbá olvasóközönségüket, hogy amint a vonatkozó rendelkezések változnak, s elmúlik a veszélyhelyzet, az intézmény működése is visszatér a régi, megszokott kerékvágásba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: