2012-01-05 09:27:09• hírek • MTI

Könyvet írt Swayze özvegye

Megjelent Patrick Swayze özvegyének memoárja, amelyben arról a 21 hónapos fájdalmas küzdelemről vallott, amelyet rákbeteg férje megmentéséért folytatott.

Lisa Niemi az USA Today című lapnak adott interjút, amelyet az újság online kiadásában közölt. Ebben az utóbbi időben rendezőként feltűnt egykori színésznő, táncos arról mesélt, miért tartotta fontosnak a Worth Fighting For: Love, Loss and Moving Forward című kötet megírását és megjelentetését.

Felidézte, hogy korábban közreműködött Swayze memoárjának megírásában is. A The Time of My Life című önéletrajz közvetlenül a színész 2009. szeptember 14-én bekövetkezett halála után látott napvilágot.

Mint Niemi elmondta, 57 esztendős korában elhunyt férje halála után nagyon nehéz volt talpra állnia. Az írás "katartikus élményt" nyújtott neki, és segítette abban, hogy egy dologra koncentráljon. "Úgy tekintettem erre, hogy nagyobb fájdalmat már nem okozhat annál, ami ért. Egy csomó dolgot viszont el tudtam ereszteni, amit korábban annyira görcsösen szorítottam magamhoz" - árulta el. A lap olvasóival azt is megosztotta, hogy bár a jegygyűrűjét levette, hiszen az egy fizikai kapcsolat szimbóluma volt, az utóbbi időben azért kezdte viselni férje nevét (a kötetet is Lisa Niemi Swayzeként jegyzi), mert jól esik neki újra hallani azt másoktól.

A visszaemlékezésben a küzdelem több rétegét tárta fel: a kezelések megszervezését, a harcot, hogy Swayze enni tudjon, kivédje a fertőzéseket, és megőrizze férje méltóságát a külvilág előtt is. Niemi szerint írásával másoknak is erőt adhat. Emellett hangsúlyozta, hogy akárcsak a Dirty Dancing - Piszkos tánc sztárja, művészként ő is evidensnek tarja érzései és gondolatai megosztását másokkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: