2010-10-20 15:16:23• hírek • Szatmar.ro

Könyveket kapott a Kölcsey

Nagy értékű könyvcsomagot kapott a Kölcsey Ferenc Főgimnázium a nyíregyházi testvériskolától.

A Nyíregyházán több éve megrendezett Váci Mihály Szavalóversenyen vettek részt városunk magyar főgimnáziumának kilencedikes tanulói. A mára már hagyományossá vált rendezvényről Szatmárnémeti képviselői nagy meglepetésükre nem üres kézzel tértek haza. A nyírségi testvériskola, a Kölcsey Ferenc Gimnázium ugyanis értékes könyvcsomagot adott át a résztvevőknek.

A hozzávetőleg 300 kötetnyi ajándék között lexikonok, néprajzi- és történelmi tematikájú, illetve szépirodalmi könyvek szerepeltek, de néhány igazi könyvritkaságra is találtak a dobozokban az oktatási intézmény vezetői.

Pataki Enikő, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium igazgatója elmondta, hogy a magyarországi testvériskolával még az 1990-es években alakult ki a baráti viszony, ezt pedig azóta is ápolják.

Az eddigiekben irodalmi-, sport-, illetve környezetvédelmi vetélkedőket szerveztek, amelyeken közösen vettek részt, a megyénk központjában szervezett Kölcsey Kupára pedig visszajáró vendégnek számítanak a nyíregyháziak.

A jövőbeni tervek között egy közös székelyföldi táborozás szerepel, illetve a Kölcsey Társaság keretén belül pedig a hagyományok közös ápolása.


Közel 300 kötetet kaptak ajándékba
Közel 300 kötetet kaptak ajándékba



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: