2019-09-25 09:56:29• hírek • Bajnai Botond

Könyvbemutatókkal és interaktív programokkal vár az idei Könyvtárak Éjszakája

Három könyvbemutató, számos zenés előadás, stb. teszi izgalmassá idén a Könyvtárak Éjszakáját Szatmárnémetiben. Pénteken 17 órára várják az érdeklődőket.

A Könyvtárak és Könyvtárosok Országos Szövetségének kezdeményezésére az idei évben tizedik alkalommal rendezik meg országszerte a Könyvtárak Éjszakáját. Az egy évtizedes múltra visszatekintő országos kezdeményezéshez a Szatmár Megyei Könyvtár idén is csatlakozik. Amint az előző években, úgy idén is a látogatók széles körét várják; azt ígérik mindenki számára izgalmas programokkal készülnek, az esti órákra.

 

Mivel a 2019-es esztendőt a Könyvek Évének nyilvánították Romániában, a megyei múzeum a művészetek és az irodalom találkozását jelölte meg az idei esemény témájaként, az alábbi címet adva az idei estnek: „înSEMNE de cARTE”.

 

Ami a rendezvény programját illeti: pénteken 17 órától a megyei könyvtár Gheorghe Bulgăr termében, valamint a multimédia teremben párhuzamosan zajlanak majd az események, először megnyitó, majd fél óránként/óránként különböző előadók előadásain, vagy foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők.

 

A délután folyamán több zenés program is várható, majd három könyvbemutató is kilátásban van, 18.30 órától Ștefan Mazilu, 19.00 órától Darabos Enikő, majd 20.00 órától Nicolas Schiffer legújabb könyvét mutatják be.

 

Az események várhatóan 22.00 óráig fognak tartani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: