2011-01-26 15:31:39• hírek • Póti Orsolya

Könyvbemutató volt az Alkotóházban

Viorel Campean "Szatmári emberek és helyek" ("Oameni si locuri din Satmar") című két kötetes munkáját mutatták be január 26-án a Szatmári Alkotóház Galériában. A könyvet többek között Radu Giurca prefektus, Adrian Stef alelnök és a Felician Pop igazgató méltatta.

Január 26-án 15 órai kezdettel Viorel Campean könyvbemutatójára került sor a Szatmár Megyei Könyvtár és a megyei Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ szervezésében. A rendezvényen a 41 éves író „Szatmári emberek és helyek" („Oameni si locuri din Satmar") című, román nyelvű két kötetes alkotása került bemutatásra.

Viorel Campean 1969-ben született Szatmárnémetiben. Néhány évvel a líceum elvégzése után, a család biztatására beiratkozott a Vasile Goldis Egyetem Nagybányai kirendeltségének történelem karára, majd a kolozsvári „George Bariti" Intézményben szerzett doktori diplomát. Rendkívüli érdeklődést mutat a történelem iránt, leginkább a helyi modern kori történelem vonzza. „Szatmári emberek és helyek" („Oameni si locuri din Satmar") című könyve több éves kutatás eredménye.  A Szatmár megyei települések olyan személyei elevenednek meg a lapokon, akik aktívan részt vettek a megye kulturális fejlődésében. A szerző többek között papok és tanítók életét mutatja be.

A két kötetest munkát elsősorban Felician Pop, a Hagyományos Kultúrát Megőrző és Támogató Központ igazgatója, Radu Giurca prefektus, Adrian Stef alelnök, Mircea Ardelean a Megyei Könyvtár igazgatója méltatta.

Felician Pop kifejtette, a mű nagyon fontos a szatmáriaknak, rengeteg új információt tartalmaz és sokat tanulhatunk belőle.


Többek között Felician Pop méltatta Campean művét
Többek között Felician Pop méltatta Campean művét



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: