2017-10-12 08:37:34• hírek • Szatmár.ro

Könyvbemutató és sztorizgatás Borbély Lászlóval

A Püspöki Palota dísztermében mutatták be az interjúkötetet, melyben Borbély László válaszolt a kérdésekre.

A politika színpadán - ez a címe annak az interjú-kötetnek, amelyben Ágoston Hugó újságíró kérdezte az RMDSZ meghatározó személyiségét, a politikából 2014 óta tudatosan kivonuló Borbély Lászlót. Ezt a kötetet mutatták be szerda késő délután a Püspöki Palota nagytermében, ahol igen gyorsan elfogytak az ülőhelyek a kezdést megelőzően. Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Kereskényi Gábor, Szatmárnémeti polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket, Borbély Lászlót pedig Elek György újságíró kérdezte.

Kiderült, hogy a cím sokat mondó, ugyanis a politikus a színpadon is bizonyított, műkedvelő színtársalatok előadásaiban szerepelt, sőt, az első politikai kabaréban is színpadra lépett Marosvásárhelyen. A kérdésekre nyíltan és őszintén válaszoló Borbély sok sztorit felelevenítve beszélt a politikussá válásának történetéről, az erős kötődéséről a sporthoz, de szóba került a marosvásárhelyi fekete március és a román pártokkal való kapcsolat is. Borbély őszintén vallott a politikai együttműködésekről, szövetségekről is.

"Tisztába kell lenni vele, hogy a parlamentben az RMDSZ-nek 6 százaléka van. Ezért mindig kompromisszumos megoldást kell találni. A román pártok pedig akkor engednek, ha szükségük van a szavazatokra. Sajnos az utóbb időben a kapcsolat kicsit megromlott. Nem hiszem, hogy nagy zavart keltett volna, ha mondjuk 60-70 újabb településen kikerült volna a magyar helységnévtábla, de az RMDSZ javaslatát a kisebbségi jogok kapcsán gondolkodás nélkül elutasították" - mondta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: