2010-05-28 21:45:04• hírek • Póti Orsolya

Könyvbemutató és nyílt nap

A Kölcsey Napok rendezvénysorozat utolsó napján könyvbemutatóra, színdarabra és diákgálára került sor. A rendezvény szülői batyusbállal  zárult.

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban nyílt napot tartottak a Kölcsey Napok keretén belül. A tanintézményben délután 16 és 18 óra között iskola-bemutató plakátkiállításra került sor, majd a Midipo színjátszó csoport „Haragszik-e gazduram?" címmel mutatott be előadást.

18 órától az intézmény médiatermében Mandula Tibor, A magyarság története 1526-1711 között című könyvének bemutatójára került sor. A kötet a Hírlap sorozat tizenhetedik darabja, kiadója pedig a Scriptor Alapítvány megbízásából a csíkszeredai Státusz Kiadó. Az egybegyűlteket Bura László köszöntötte, majd András Gyula színművész Ady költeményt szavalt. A kötetet Kónya László fő-tanfelügyelő helyettes mutatta be, ezt követően pedig Thoroczkay Sándor, történelem tanár méltatta. „Ez a kötet azt pótolja, ami a régi tankönyvekből hiányzott, nem túl tudományos, hanem inkább leíró jelleggel bír. A történelemírás idővel fejlődött és átalakult, ezért a szerző művébe belefoglalta a szomszédos országok véleményét, feltételezését." - mondta el Kónya László.

19 órától a gimnázium udvarán diákgála vette kezdetét, majd ezt követően szülői batyusbál zárta az idei Kölcsey Napok rendezvénysorozatot.


A könyvbemutatón az egybegyűlteket bura László köszöntötte
A könyvbemutatón az egybegyűlteket bura László köszöntötte



A Mipido színjátszó csoport előadása
A Midipo színjátszó csoport előadása


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: