2012-07-13 16:34:57• hírek • Póti Orsolya

Könyvbemutató és koncert a Véndiák-találkozó első napján

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében folytatódott a XXI. Véndiák-találkozó pénteki műsora. A főgimnázium elhunyt tanáraira és diákjaira való megemlékezés után sor került a diákok műsorára, ezt követően pedig bemutatták a főgimnázium 40 éves jubileumi évkönyvét. Végezetül az Universitas Trio örvendeztette meg a közönséget egy különleges koncerttel.

Július 13-án, péntek délelőtt rendhagyó osztályfőnöki órával vette kezdetét a XXI. Véndiák-találkozó a Református Gimnáziumban. A rendezvény a kora esti óráktól a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében folytatódott.

A főgimnázium elhunyt tanárainak és véndiákjainak emlékére állított In Memoriam tábla megkoszorúzása után Gönczy  Gábor, a Véndiákszövetség elnöke nyitotta meg az ünnepi műsort, majd Pataki Enikőnek, a Kölcsey vezetőjének adta át  szót.

Az igazgatónő örömét fejezte ki az iránt, hogy új otthonukban beszélhet a Kölcsey múltjáról, abban az épületben, amelyet körülbelül egy évvel ezelőtt bocsájtottak a tanintézmény rendelkezésére. "Mindaz, amit eddig csináltunk azt bizonyítja, hogy ez az iskola életképes, és erre bizonyíték az, hogy a volt és jelenlegi diákjaink és a diákok szülei mellénk álltnak. Ez nem példáz mást, mint az összefogást, ezért is hangoztatom gyakran, hogy a Kölcsey nem más mint az összefogás legszebb példája" - mondta el Pataki.

A köszöntőbeszédek után dalok és szavalatok hangzottak el a főgimnázium tehetséges diákjainak előadásában, majd sor került a „Negyven éves az Állami Magyar Líceum " című évkönyv bemutatására, mely Bagosi Ilona, Pataki Enikő és Bálint Zsuzsanna tanárnők szerkesztésében jött létre.

A XXI. Véndiáktalálkozó tiszteletére kiadott évkönyvet Pataki Enikő és Nagy Gyula mutatták be. Az 1971-2011 periódust összefoglaló könyv, a véndiákok, tanárok visszaemlékezéseit, portréit, fényképeit, dokumentumait tartalmazza, a melléklet pedig az itt végzettek névsorát közli évre/osztályra lebontva.

Megtudtuk, hogy az évkönyv sok olyan cikket tartalmaz, ami hozzátartozik az iskola történetéhez és olyan tényekről számol be, amiről sokan nem is tudnak, ezért a  város kordokumentumaként is szolgálhat.

A közönség részleteket hallhatott a könyvből a diákok olvasatában, végezetül pedig az Universitas Trio - dr. Fátyol Rudolf, dr. Duffek Mihály és dr. Molnár Zsolt - adott elő egy Haydn darabot. A trió nevében Dr. Duffek Mihály zongoraművész köszöntötte a véndiákokat.

Július 14-én, szombaton a találkozók szokásos helyszínén, a Református Gimnázium épületében zajlik majd a kerek évfordulós osztályok bevonulása és itt lesz a sokak által várva várt délutáni program a diákok fellépéseivel és Vargáék örökzöld slágereivel. Ugyancsak ebben az épületben kerül sor a Szejke Vilmos festőművész hagyatékából összeállított kiállítás megnyitójára, valamint Ábrám Zoltán „Afrika képei' című fotókiállítására és az EKE kiállítására.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: