2018-03-13 08:19:21• hírek • Közlemény

Könyvbemutató és felolvasás Nyáry Krisztiánnal

Erdélyi könyvbemutató körútjának utolsó állomásaként, március 14-én, szerdán 17 órától Szatmárnémetibe, az Iparosotthonba jön Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, kommunikációs szakember.

A szerző Fölébredett a föld című új könyvében levelekkel meséli újra az 1848/49-es szabadságharc eddig kevésbé ismert történeteit. A forradalom olykor piedesztálra emelt hőseinek egy emberibb arcát mutatja be, úgy, hogy az olvasók számára is kiderülhessen, ezek a történelmi személyiségek is csak hús-vér, esendő emberek voltak.


Az ismert szereplők személyes hangú magánlevelei mellett az utca embereinek üzenetei alulnézetből mutatják be a tankönyvekből ismert történelmi eseményeket és a mindennapok küzdelmeit. Hiszen a 170 évvel ezelőtti emberek mást és másképp tartottak fontosnak, örömeik és fájdalmaik, reményeik és félelmeik emberközelibbé teszik a két esztendő krónikáját. A kötetben szereplő 163 levél mindegyikéhez egy-egy rövid történet is társul a Nyáry Krisztiántól megszokott stílusban.


Az eseményt egy exkluzív kiegészítő program is színesíti: a Batthyány Lajos, Zichy Antónia és Zichy Karolina történetét megelevenítő dokumentumjátékot Gál Ágnes és Rappert-Vencz Stella színésznők, valamint Nyáry Krisztián felolvasásában hallgathatják meg az érdeklődők. A szerzőt Kovács Eszter újságíró kérdezi 2017 decemberében megjelent könyvéről, ami a rendezvény helyszínén is megvásárolható lesz. A könyvbemutató dedikálással zárul.


Az eseményt a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmári Fiatalokért Kulturális Egyesület és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ támogatja.


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: