2010-03-12 15:25:16• hírek • Szatmár.ro

Könyvbemutató a Hírlap szerkesztõségben

Gúzs Imre, a szatmári újságírás veteránja legújabb kötetét - „Megszólítani a reményt" - mutatták be péntek délután a Szatmári Magyar Hírlap zsúfolásig telt szerkesztõségében. A kötet, mely válogatás a szerzõ publicisztikáiból és reflexióiból a Hírlap sorozat tizennyolcadik darabja, kiadója a Scriptor Alapítvány.

A könyvbemutatón elõször András Gyula színmûvész olvasta fel Gúzs Imre egy még 1977-ben megjelent novelláját, amellyel igazán hangulatossá varázsolta az eseményt.

„Gúzs Imre ízig-vérig újságíró alak, akinek nemcsak a most megjelent publicisztikáiban, reflexióiban napjaink kínzó kérdései bukkannak elõ, ezekre kereste, keresi a választ. Hivatása a szépre, jóra, hûségre való nevelés" - mondta el méltatásában Máriás József, nyugalmazott újságíró, egykori fõszerkesztõ. A szerzõ írásaiban kíméletlenül jelenik meg a társadalom képe, a gyengülõ nemzettudat, ugyanakkor elismerõ szavakkal szól a helytállásról.
„Gúzs Imre hite, bizalma töretlen: soha nem juthatunk olyam helyzetbe, amelyikbõl nem lehet talpra állni." - összegezte Máriás József.

Debreczeni Éva, a kötet szerkesztõje, a Szatmári Magyar Hírlap olvasószerkesztõje elmondta, hogy megtiszteltetésnek tartja, hogy õ szerkeszthette kötetet, ugyanakkor ajánlja mindenkinek ezt a kiváló munkát, aki esetleg nem ismerné a szerzõt.
A köszöntõket követõen Gúzs Imre megköszönte mindazoknak a segítségét, akik szerkesztették, kiadták a mûvét, és a jelenlevõk támogatását is, akikkel együtt lehet ünnepelni a magyar nyelvet, melyet ápolni kell és továbbadni, hogy az utánunk jövõknek ne kelljen majd szégyenkezniük miattunk.

A könyvbemutató végeztével a szerzõ dedikálta mûvét a szép számban megjelent érdeklõdõknek.


Gúzs Imre dedikálta a könyvet
Gúzs Imre dedikálta a könyvet


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: