2016-11-05 15:12:19• hírek • Szatmár.ro

Könyvbemutató a 8. IFESZT harmadik napján

A Szatmárnémeti színház frissen felújított épülete ad otthont immár második napja a 8. IFESZT nevet viselő színházi seregszemlének.

A színvonalas színházi előadások mellett a fesztiválszervezők nagy hangsúlyt fektetnek a napokat indító szakmai beszélgetésekre és egyéb kísérőrendezvényekre. Az Északi Színház büféje ad otthont ezeknek a beszélgetéseknek. Az előadásokról szóló értekezéseket Ungvári Zrínyi Ildikó egyetemi tanár és Köllő Kata kritikus vezeti. A szakmai beszélgetéseket könyvbemutatók követnek. A második nap, november 4-én Visky András: Ki innen (Hét színházi kísérlet. Koinónia, Kolozsvár, 2016.) című könyvéről beszélgettek a résztvevők.

A harmadik nap szakmai kiértékelőjét 13 órától az UArt Press, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem kiadójának bemutatkozása, Bartha József Videó és spektákulum című könyvének bemutatása követi majd. A beszélgetésen jelen lesz Albert Mária, a kiadó vezetője is.

A tíznapos seregszemlén az erdélyi magyar teátrumok mellett jelen lesz a nagyszebeni német társulat, a bukaresti Giuvlipen Színház, valamint a Bukaresti Állami Zsidó Színház egy-egy előadással. Egyébként az IFESZT programjában 10 nap alatt 6 helyszínen 21 színtársulat 25 előadást mutat majd be, illetve 3 koncert és 6 kísérőprogram színesíti a kínálatot, illetve kiállításmegnyitóra és több könyvbemutatóra is sor kerül.

Bővebb információk a www.harag.eu internetes oldalon, a helyi sajtóban és a fesztivál közösségi-oldalán.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: