2016-10-08 10:25:59• hírek • Szatmár.ro

Könyvbemutató 200 résztvevővel

Nemrég mutatták be László Róbert Agyagszárnyak (Aripi de lut) című, immár harmadik verseskötetét.

A Művészeti Múzeum (Vécsey-ház) nagyterme megtelt és még a következő helyiségek is tele voltak érdeklődőkkel aligha látott egyszerre ennyi embert a Vécsey ház.

Kereskényi Sándor irodalomtörténész a legújabb énelmélet recovering the body fogalmával jellemezte a kötet főmotívumát. A test megtalálása ugyanis a repülés élményére rímel a költőnél, és a gravitáció nyűgétől való elszabadulás éppoly örömet okoz, mint amikor Akhilleusz megkapja Patroklosz holttestét, Atalanté ölébe veheti a halott Meleagroszt vagy pedig az asszonyok ráborulnak a Megváltó testére.

A bemutatón megszólalt Doina Cetea az Ecou Transilvan kiadó részéről. Elek György költő-publicista arról beszélt, hogy László Róbert a legfiatalabb nemzedékhez tartozik, aki nem áll be írói csoportosulásokba, hanem megpróbál saját stílust kialakítani. Verseiben olyan képek jelennek meg, amelyek nincsenek körülírva, hanem sejtetnek, az olvasó kell felfedezze az érzelmeket. Felician Pop múzeumigazgató is a költői kísérlet újszerűségét hangsúlyozta. A költő nem kevesebb, mint 45 kötetet dedikált az érdeklődő olvasók számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: