2010-03-03 20:07:43• hírek • Szatmár.ro

Könyvbarátok vetélkedője

Szerdán délután 5. alkalommal rendezték meg a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskolában a Könyvbarátok Irodalmi Vetélkedőt.

A versenyen olyan tanulók mérhették össze a tudásukat, akik a kötelező tananyagon és a kijelölt házi olvasmányokon kívül érdeklődnek a magyar írók és költők más művei iránt is.

Idén hét négytagú általános iskolás csapat - Bookworms csapat (Kölcsey Ferenc Főgimnázium), Könyvművesek (Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, A 10-esek (Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola), Tanárnő, kérem (Szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola), Tudós manók (Szatmárhegyi Általános Iskola), ÉrtElmeZők (Nagykárolyi 2-es Számú Általános Iskola), Pál utcai lányok (Aurel Popp Művészeti Líceum) - vágott neki a kreatív, játékos feladatoknak.

A különböző típusú, érdekes feladatok eredményeit háromtagú zsűri bírálta el: Vajda Irén és Fehér Laura magyartanár, valamint Moş Mihai, a 10-es Számú Általános Iskola igazgatóhelyettese.

A zsűri döntése alapján végül a Tudós manók végeztek az első helyen, a képzeletbeli dobogó második fokára az ÉrtElmeZők állhattak fel, a harmadikok pedig a Könyvművesek lettek.


A versenyen első helyezést elért csapat
A versenyen első helyezést elért csapat


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: