2019-04-15 06:09:32• hírek • Nagy Tímea

Könyvbarátok vetélkedő és Napsugár Öttusa a 10-es Számú Általános Iskolában

Versenyektől volt hangos a 10-es suli épülete és a tornaterme, egy időben került megrendezésre a Könyvbatárok vetélkedő és a Napsugár Öttusa megyei szakasza.

A több száz vendég tanuló és a kísérőik népesítették be a tornatermet, ahol a mérkőző csapatokat a felállított akadálypálya és a zsűri és a tornatanárok várták. A csapatok bevonulását követően Baranyai Zsuzsa és Straub Katalin harmadik évfolyamos tanító nénik köszöntötték a résztvevőket és a közönséget, majd a zsűri biztatása következett. Szejke Ottilia tanfelügyfő és Gnandt Zoltán iskolaigazgató szóltak a kicsikhez és a felkészítőikhez. Buzdításuk és jó kívánságaik mindenki számára jól jöttek az izgalmakkal teli várakozásban. Az döntőbírák soraiban foglalt helyet Capra Márta torna tanár, Lovas Tünde tanítónő és Fülöp György torna tanár is.

 

 

Amint a móka kezdetét vette, a terem hajrától lett hangos, az egybegyűlteket magával ragadta a verseny szelleme. A gyermekek tempója és sporttehetsége vitathatatlannak bizonyult az öt próba során. Az akadályparkot követően célba dobtak az ifjak, majd minél távolabb kellett ugraniuk, a negyedik megmérettetés az egyensúlyozás volt, s utolsóként váltófutásban vettek részt.

 

Az öttusa feladatait mindenki ügyesen teljesítette. A zsűrinek nehéz dolga volt. Míg meghozták döntésüket, Cserey Csaba szórakoztatta a versenyre érkezetteket.

 

A Napsugár Öttusa megyei szakaszának továbbjutói az országos fordulóra: a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum csapata, kik felkészítői: Renn Renáta és Szabó Levente Tamás voltak, továbbá a Szatmárnémeti Református Gimnázium csapata, kiknek felkészítői Cuculeanu Andrea és Kristóf Mihály voltak. A harmadik helyet a Kölcsey Ferenc Főgimnázium csapata érdemelte ki, felkészítőik Fülöp Andrea és Kegyes Attila voltak.

 

A különdíjasok között köszöntötték a 10-es Számú Általános Iskola csapatát (felkészítők: Csik Elvira és Baranyai Zsuzsa) és a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum csapatát (felkészítők: Heveli Rita és Dohan Mircea).

 

 

A Könyvbarátok vetélkedőre összesen 16 csapat nevezett be a megyei oktatási intézményekből. A szatmárnémeti iskolák közül Óváriból, Sárközújlakról, Nagykárolyból, Vámfaluból és Csomaközről is érkeztek diákcsapatok. A vetélkedő főszervezői, Rus Annamária és Tivadar Melinda magyar tanárnők mellett Gál Gyöngyi tanfelügyelő, Gnandt Zoltán iskolaigazgató is üdvözölte a diákokat, s megosztották velük, miért érdekes, jó és hasznos főleg manapság a könyvolvasás. A feladatokhoz minden csoport számára sok szerencsét kívántak.

 

Az irodalmi megmérettetést három zsűritag is nyomon követte: Belényi Andrea, Kása-Enikő és Burja-Veinberger Melinda követték figyelemmel az ifjak szorgos munkáját.

 

A Könyvbarátok vetélkedőn öt feladatot oldottak meg a nebulók, ezek között volt keresztrejtvény, időrendi zűrzavar, feleletválasztós, betűrejtvény és villámkérdések és állókép a regények jeleneteiből.

 

 

A verseny helyezettjeit az összegyűjtött pontszámok alapján állapították meg. Dicséretben részesült három csapat:

 

Könyvfalók 1.: Nagykárolyi Elméleti Líceum, felkészítő tanár: Fazakas Erika

Bookerek: Óvári Általános Iskola, felkészítő tanár: Vas Edith

Nebulók: Ion Creanga Általános Iskola, Szatmárnémeti, felkészítő tanár: Csucsák Julianna

 

III. hely: Tekergők – 10-es Számú Általános Iskola, Szatmárnémeti, felkészítő tanár: Tivadar Melinda

II. hely: Könyvfutárok – Vasile Lucaciu Általános Iskola, Nagykároly, felkészítő tanár: Belényi Andrea

I. hely: Könyvelők – Petőfi Sándor Általános Iskola, Sárközújlak, Kása Enikő

 

Gratulálunk mindkét megmérettetés résztvevőinek!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: