2011-12-09 05:03:15• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: Zabhegyező

Jerome David Salinger amerikai prózaíró leginkább 1951-es Zabhegyező című regényéről lett ismert. Az író 1965 óta nem publikált és '80 óta interjút sem adott. 91 éves korában hunyt el tavaly januárban.

A Zabhegyezőt szabadszájúsága miatt több országban és egyes amerikai államban is betiltották. Napjainkban évente 250.000 példányban kel el - olvasható a Wikipédián.

A regény főhőse Holden Caulfield 17 éves amerikai gimnazista, akit éppen a negyedik iskolából rúgtak ki. A cselekmény egy meg nem értett, a társadalmi konvenciókat befogadni és gyakorolni képtelen s ezért mindenünnen kitaszított kamasz fiú háromnapos kálváriája.

Holden első személyben mondja el a kicsapása utáni három napjának történetét, melyet New Yorkban éjszakai mulatóhelyeken, kétes hírű szállodában s az utcán tölt el. Közben mindent megpróbál, hogy a világgal, az emberekkel normális kapcsolatot alakítson ki, de sikertelenül.

Az egyetlen élőlény, akivel őszintén beszélhet, s aki talán meg is érti valamennyire, titokban felkeresett tízéves kishúga. Holden a történteket egy ideggyógyintézet lakójaként meséli el...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: