2011-09-02 14:52:47• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: Thomas Brezina ifjúsági regényei

A tizenévesek egyre ritkábban nyúlnak a klasszikusokhoz. Unalmas, fárasztó olvasmánynak tartják ezeket, így nem meglepő, hogy sokszor át sem futják a kötelező irodalmat. Amint észrevettük a középiskolások, sőt a kisiskolások is egyre inkább érdeklődnek a kortárs ifjúsági írók művei iránt, és ezeket néhány órán belül el is olvassák.

Ilyen alkotások Thomas Brezina elbeszélései és regényei. Az osztrák ifjúsági író nemcsak könnyed, kalandokat ígérő olvasmányokat ír, hanem ismeretterjesztő kiadványok, tankönyvek szerzője, társszerzője is. Az osztrák Művelődésügyi Minisztérium megbízásából több oktatóanyag létrehozásában is részt vett, több népszerű regényéből mozi-, tévéfilm vagy musical készült.

Izgalmas olvasmány lehet (főként lányoknak) A hét pecsétes titkok naplója, mely több kisebb fejezetből áll. Krissi, Bix és Vanessa csak egy valakinek árulják el legtitkosabb gondolataikat és legkínosabb élményeiket: a Naplójuknak.

Például így Krissi: „Vanessa vagy Bix, valamelyik a kettő közül áruló! Sikerült a suliban úgy elkerülnöm őket, hogy egy szót sem beszéltünk egymással". Bix: „Még mindig nem bírom leírni! Annyira borzasztó! Hogy tudtam ilyet csinálni?" Vanessa: „Amikor a telefon után nyúltam, hogy felhívjam Bixet, eszembe jutott, hogy már nem is vagyunk barátnők. Sőt, ellenségek vagyunk!"

A "Psszt! A mi titkunk" című sorozat „Hárpia nagynéni" című fejezetében megengedték Krissinek, hogy partit rendezzen. Ám épp ekkor jön látogatóba Beatrix nagynéni, a kibírhatatlan bolondériáival, a maga kevert arcpakolással, a szemestakarmányaival, és az örökös jó tanácsaival...

A kincskereső hármasikrek is remek alkotás. A Kínai Birodalom leghatalmasabb és leggazdagabb császára egész életében egy felbecsülhetetlen értékű kincs után kutatott. A keresést csak röviddel a halála előtt koronázta siker. Az uralkodónak mégsem adatott meg soha, hogy magáénak mondhassa a kincset. Később a ládika eltűnt, titkát soha nem fedték fel.

Évszázadokkal később a kincskereső hármas ikrek a Kínai-tengerben fekvő szigetre utaznak. Az utalások szerint itt rejtőzik a nagy titok. A tulajdonos csodálatos pagodákat építtetett a szigeten. A "kis császárságba" azonban idegeneknek tilos a belépés. Ennek ellenére a "Nagy Lopegával" és gyermekeivel Mr. Sono kivételt tesz. A kincskeresés során az ikrek a palota alatt veszélyes meglepetésekre bukkannak...

És még számos izgalmas, kalandokkal, titkos levelekkel, titkos írással teli könyveket említhetnénk. ilyn az arc nélküli ember, vagy a Titkos rémkönyv.

Thomas Brezina könyvei közül sok megjelent magyar fordításban is, és már Szatmárnémetiben is beszerezhető a legtöbb izgalmas alkotás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: