2011-06-24 17:46:27• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: Járvány

Robin Cook amerikai orvos és író többnyire orvoskrimi témájú regényeket ír. Több mint húsz megjelent regény és több millió eladott példány után is orvosnak tartja magát, nem pedig írónak - áll a wikipédián.

Az orvoskrimi megteremtőjének a Járvány című könyvében ezúttal egy végzetes vírusbetegségről, a nemrégiben a hírek elejére kerülő úgynevezett Ebola-vírusról van szó, amely először 1976-ban Afrikában ütötte fel a fejét

"John Nordyke, a yale Egyetem huszonegy éves biológia szakos hallgatója hajnalban ébredt egy zairei falu szélén, Bumbától északra. Nyugtalanul aludt, ahogy feltápászkodott, gyöngének érezte magát, szédült Határozottan rosszabbul volt, mint előző este... Maláriám van, gondolta. Bizonytalan léptekkel bement a faluba, érdeklődött, hol találja a legközelebbi klinikát. Egy vándorlelkésztől megtudta, hogy a néhány kilométerre keletre lévő városkában, yambukuban működik egy belga missziós kórház...

Az amerikai fiatalembernek azonban nem maláriája volt: a titokzatos Ebola-kór végzett vele. Hasonló sorsra jut több más beteg is, és nemcsak az elmaradott trópusi tájakon, hanem az Egyesült Államok legmodernebb nagyvárosaiban, sőt a legkorszerűbb klinikáin is.

Az atlanati járványszakértőket azonban zavarba ejti, hogy az egymástól időban és helyben is távol előforduló esetek közt nem találnak semmilyen összefüggést. Marissa, a járványfelügyelő nyomozásba kezd, de ezt senki sem nézi jó szemmel, és hamarosan menekülnie kell.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: