2011-10-27 13:17:23• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: Egy feddhetetlen nő

A francia írónő műve rendkívül érdekes körképet nyújt a mai francia középosztályról, az egyes családok vagy az egyedül élő férfiak és nők gondjairól, vágyairól és bűneiről, illetve általában a nagyvárosi lét sajátosságairól, furcsaságairól is.

Az 1942-ben született Viviane Villamont nevét  világszerte a francia írónő első, és Magyarországon többször is kiadott, "Kisdarázs" című regénye tette ismertté.

A szerző legújabb kötete, az "Egy feddhetetlen nő" című regényének középpontjában a címszereplő - Claire Dormentin - és egy szerencsétlen sorsú kislány, Lucile különös barátsága áll, de az írónő kettejük történetének hátterében részletesen bemutatja egy nagy párizsi bérház lakóinak életét.

Olvashatunk a templom szomszédságában megnyíló pornóbutikokról, a reklámügynökségekben folyó „kreatív" munkáról, a rendőrség kihallgatási módszereiről, a gazdáját elhagyó, és a közeli vendéglőbe átköltöző macskáról vagy a ház egyik fiatal lakójába reménytelenül szerelmes ház-mesternének a fölös kilókkal folytatott hiábavaló küzdelméről...

A nagyvárosi embereket hazugságok szövevénye veszi körül, mindenki másnak akar látszani, mint ami, s majd' mindenkinek van egy vagy több sötét titka.  Claire, az évek óta egyedül élő, magába és munkájába zárkózó, végletekig pedáns vénkisasszony és az anyja által eltaszított csúnyácska kislány, Lucile barátságának története a szeretet éltető erejének példázata.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: