2011-05-12 13:14:19• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: Egy bolond száz bajt csinál

Rejtő Jenő népszerű kisregénye.

„A fellobogózott városház előtt impozáns rendben várta a tömeg, hogy a polgármester elmondja jubileumi beszédét, ám helyette, általános csodálkozásra, egy kancsal, óriási harcsabajuszos egyén jelent meg az erkélyen, kezében fehér cérnakesztyű, fején helyes kis piaci kosár, és barátságosan integetett. Társaságában egy sovány, magas, de jóképű, napbarnított, szőke fiatalember is kilépett a nép elé, sárga cilinderben, félszemén fekete monokli." - egy ilyen kezdés után nehéz letennie a könyvet az olvasónak, és ez még csak a bevezetés....

Mi a furcsa abban, ha egy fiatal lord feleségül akar venni egy rendkívül szép és nagyreményű művésznőt? Az ötlet nem nyeri meg a hagyománytisztelő rokonok tetszését, s rövid úton a bolondokházába csukatják a heves vérű örököst.

A történet hőse meglepő nyugalommal veszi tudomásul az eseményeket, és elhatározza: egy bolond száz bajt csinál. Terve meg is valósul, bár nem egészen úgy, ahogyan ő gondolta. Közben titokzatos bűnügyek is keverednek a történetbe, de végül természetesen minden megoldódik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: