2011-05-19 11:31:43• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: Az ördög és Prym kisasszony

Napjaink egyik legnépszerűbb írója, a riói Paulo Coelho Az ördög és Prym kisasszony című regényében egy zárt közösség próbatételét, az emberi lélek jó és rossz közötti harcát ábrázolja.

A hegyvidéki, békés falucskában, Viscosban többségükben öregemberek, földművesek és pásztorok utolsó generációja él, akik olyanok, mintha nem is a mában élnének. Egy napon titokzatos idegen érkezik a faluba, akiben talán az ördög rejtezik. Legalábbis ez az érzése az öreg Bertának, az özvegyasszonynak.

Az idegen, az általa lepénzelt Prym kisasszony közvetítésével szörnyű dolgot javasolt a falusiaknak: ha megölnek valakit maguk közül, aranyrudakból álló kincset kapnak jutalmul. Vajon Chantal Prym, aki nagyon szeretné megváltoztatni az életét, minden gátlás nélkül bűntársa lesz az idegennek? Vajon a falusi közösség enged a kísértésnek, és kiválaszt egy bűnbakot?

Paolo Coelho ebben a regényében a mindannyiunk lelkében végbemenő rossz és jó közti harcot örökíti meg, és mindennapi vesződésünk megoldását: merjük követni álmainkat, legyen bátorságunk másnak lenni és győzzük le azt a félelmet amely megakadályoz abban, hogy igazán éljünk. Az ördög és Prym kisasszony egy olyan érzelmekkel telített történet amelyben az emberi lét erkölcsössége könyörtelen próbának van kitéve.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: