2011-02-01 07:49:40• hírek • Szatmár.ro

Könyvajánló: A medvék és én

Keresgélés közben rengeteg stílusú könyv akadhat kezünkbe, ami által nem csak új dolgokat tanulunk, hanem szórakozunk is. Egy-egy történetbe teljesen beleélhetjük magunkat; a könyv egy kis esélyt ad arra, hogy kicsit  feledni tudjuk a jelent és képzeletünk világába lebeghessünk.

A könyv, amit most ajánlunk, kamaszoknak és nagyobbaknak egyaránt kikapcsolódást nyújthat. Egy ismeretlen világba, a kanadai vadon életébe repíti olvasóit egy  fantasztikus - néha vidám, néha szomorú - történet követése során.

Robert Franklin Leslie: A medvék és én

A maga nemében egy fantasztikus kalandregény, különösen azoknak, akik szeretik az állatokat és kikapcsolódásra vágynak. Igen könnyed stílusú és olvasmányos mű.

A könyv története igazán egyszerű: egy fiatalember rendszeresen ellátogat Kanadába aranyat mosni. Magányos és olykor monoton élete közben jól megismeri a tájat és annak lakóit, az állatokat. Egyik tavasszal különös dologra lesz figyelmes. Egy öreg anyamedve megjelenik három kis boccsal, közel a táborhelyéhez. Mint kiderül a bocsok egy vadászat során magukra maradtak, és az öreg anyamedve adoptálta őket.

Ezt látva hősünk, besegít a nevelésbe, és főleg a táplálásba, néha saját magától vonva meg az ételt. Mindezt úgy teszi, hogy a lehető legkevesebbet avatkozzon bele a bocsok életébe. Mikor az öreg medve rájön, hogy a medvekölykök jó kezekben vannak, elhagyja őket. Hét évig kísérhetjük figyelemmel, fejlődésüket, gyönyörködhetünk játékosságukba és találékonyságukban. A történet közben hű képet fest a kanadai vadon, civilizációtól mentes életébe.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: