2011-08-02 15:47:47• hírek • Szatmár.ro

Könyvadomány Szatmárnémetinek is

Augusztus 4-6 között kerül sor arra a partiumi - könyvadománnyal egybekötött - előadássorozatra, amelynek keretében Radics Géza magyarságkutató, az általa írt legújabb könyvéből fog adományozni Szatmárnémetiben, Nagykárolyban, Zilahon, Nagybányán és Máramarosszigeten. A kilencvenhét oldalas tankönyv kiegészítő könyv címe: Olvasmányok múltunkról.

Négy helyszínre - Szatmárnémetibe, Nagybányára, Zilahra és Nagykárolyba - helyi művelődésvezetők és pedagógusok meghívására látogat el a könyv szerzője, aki már több ezer könyvet adományozott partiumi iskoláknak .

Radics Géza az 56-os  magyar forradalom és szabadságharc következtében volt kénytelen elhagyni hazáját. Azóta az Egyesült Államokban él, és egész életét a magyar őstörténet és a ma élő magyar társadalom kutatására tette fel, illetve könyvei által a hivatalos történelem-írók által "elfelejtett" események, és történelmi tények feltárására. Eddig megjelent ismertebb könyvei: Eredetünk és őshazánk, Mi és a Kárpát-medence, Nemzeti jelképeink.

A most következő eseményen, amelyre Szatmárnémetiben a Református Gimnázium dísztermében kerül sor pénteken 11 órától, Radics Gézától első kézből kapunk pontos információkat a Boszniai piramisokról, amelyekről az elmúlt időszakban szenzációszámba menő hírözön jelent meg számos sajtótermékben. Egészen pontosan az állítólag ott található magyar rovásírás-leletekről, amelyeket a tudósok a mai napig nem tudnak megmagyarázni. A szatmárnémeti esemény szervezője a Szatmári Híd Egyesület, illetve Póti Eduárd, történelem tanár.


Radics Géza négy évvel ezelőtt az EMITáborban tartott előadást
Radics Géza négy évvel ezelőtt az EMI-Táborban tartott előadást


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: