2016-01-25 12:55:10• hírek • Szatmár.ro

Könyvadomány Kökényesdnek

Emlékezetessé tette a kökényesdi iskolások számára az idei Magyar Kultúra Napját a tolcsvai székhelyű Magyarokért a Kárpátok Gyűrűjében Alapítvány.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Partiumi Alelnöksége közvetítésével több mint kétezer kötettel - jobbára háziolvasmányként forgatható művekkel - gazdagodott az ajándékozóknak köszönhetően a település iskola-könyvtára.

Szinte percek alatt pakolták ki a tolcsvai gépkocsiból a könyveket tartalmazó dobozokat a VIII. osztályos fiúk, raktározták el azokat ideiglenesen a tanári szoba melletti kis helyiségben, ugyanis senki sem gondolta, hogy a könyvtár így megkétszereződött állománya nem fog elférni a meglévő polcokon.

Az Alapítvány képviselői azzal az ígérettel köszöntek el a kökényesdi tanerőktől, hogy rövidesen az idegen nyelvek oktatását segítő könyvekkel és munkafüzetekkel egészítik ki mostani adományukat.

A kökényesdi iskola előtt készült fényképen: Muzsnay Árpád, az EMKE alelnöke, Simon Henrietta, az iskola igazgatónője, Kádas Jánosné Pásztor Katalin, valamint Kádas János, a Magyarokért a Kárpátok Gyűrűjében Alapítvány képviselői.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: