2015-02-06 17:39:02• hírek • MTI

Könyv jelenik meg az Aranycsapatról

Buzánszky Jenő születésének kilencvenedik évfordulójára kerül a boltokba a legendás magyar Aranycsapat tárgyi emlékeit különleges, újszerű módon feldolgozó "Kincseskönyv".

A könyv több tucat relikviát, száznál is több fotót, az eredetivel mindenben megegyező belépőjegyeket, műsorfüzeteket, képeslapokat, autogramkártyákat tartalmaz majd. A Twister Media kiadó pénteki tájékoztatása szerint új műfajt kíván teremteni a hazai sportkönyvek palettáján, ugyanis még sohasem publikált tárgyakat, újraalkotott papírrelikviákat helyeznek el a gazdagon illusztrált könyvben.
A kötet elkészítéséhez nagy segítséget nyújtott visszaemlékezéseivel az Aranycsapat tizenkettedik játékosaként is emlegetett legendás riporter, Szepesi György, aki a bevezetőt írta és minden fejezethez külön gondolatokat, visszaemlékezéseket fűzött.

A különleges tárgyak és illusztrációk kiválasztásában és közreadásában a kiadó partnere volt a legnagyobb Aranycsapat-gyűjteményt gondozó Puskás Intézet, amelynek igazgatója, Szöllősi György szerzőként, szerkesztőként is jegyzi a díszes kötetet, szakértőként pedig az intézet archívumvezetője, Mravik Gusztáv is közreműködött az elkészítésében. Az Aranycsapat kialakulásának, sikereinek, majd széthullásának történetét, szakmai és történelmi jelentőségét részletesen bemutató könyv írója még Szepesi és Szöllősi szerzőtársaként Bodnár Zalán, a magyar FourFourTwo magazin főmunkatársa.

A könyvben megtalálhatók lesznek az 1952-es helsinki olimpia, az angolok ellen játszott londoni 6-3 és a budapesti 7-1, a svájci világbajnokság belépőjegyei, reprint műsorfüzetei, a játékosok aláírt autogramkártyái, a legértékesebb érmek, trófeák, a korabeli felszerelések fotója, hírügynökségi, titkosszolgálati jelentések, korabeli menükártyák, újságok.

Az Aranycsapat Kincseskönyve a legendás válogatott klasszikussá vált tizenegyének utolsóként, január 11-én elhunyt tagja, Buzánszky Jenő gyászkeretes előszavával jelenik meg, amit múlt év végén még kórházba kerülése előtt írt. A Kincseskönyv éppen az ő születésének 90. évfordulóján, május 4-én jelenik meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: