2017. szeptember. 23., szombat
Névnap:
2006-05-22 19:43:20• hírek • Szatmár.ro

Füllentők és notórius hazudozók

Egyes felmérések szerint legalább húszszor hazudunk naponta

Egyes felmérések szerint legalább húszszor hazudunk naponta. Ezt sokszor tudat alatti módon műveljük, vagyis bizonyos helyzetek "kényszerítenek" bennünket füllentésre. Gondoljunk csak arra, hogy hányszor húzódik mosolyra a szánk, amikor főnökünk belép az irodába, pedig éppen tele vagyunk családi bajokkal és a legkevésbé sem ez a mimika tükrözi pillanatnyi hangulatunkat. Ilyen és ehhez hasonló helyzetekben bizony mást mutatunk, vagy mondunk, mint amit valójában gondolunk.

Persze a hazugságoknak, blöfföléseknek és füllentéseknek több válfaja is létezik. Történhet félelemből, egy-egy probléma elkenése miatt, hiszen senkinek sem hiányoznak az értelmetlen konfliktusok.

Amiről nem tudsz, az nem fáj

Bármennyire is az őszinteség egy sikeres párkapcsolat alapja, a profik tudják, néha elkerülhetetlenek a kegyes hazugságok. A kegyes hazugság nem dicséretes, de nem is főbenjáró bűn. . Egy harmonikus kapcsolatban is adódhat olyan helyzet, amelyben kíméletesebb, ha füllentünk egy kicsit. De ne feledjük, hogy hazugság és hazugság közt nagy különbség van.
 
Amiről nem tudsz, az nem fáj. Sűrűn előforduló jelenség egy kapcsolat kezdetén, amikor mindenki a legjobb oldalát akarja mutatni. Tényeket titkolhatunk azért, hogy ne bántsuk meg a másikat, persze csak apró dolgokban szabad füllenteni. Egy-egy kevésbé sikeres ágyjelenet után  például nem praktikus lerombolni a másik önbecsülését  azzal, hogy gyenge szexuális teljesítményét elemezgetjük. Inkább azon gondolkozzunk, hogy hogyan javíthatnánk a helyzeten és tudjuk, hogy füllenteni olykor-olykor szabad, a kegyes hazugságok alól van feloldozás.

Mennyi fér bele?

Egyéniségenként változhat persze, hogy kinek mennyi "fér bele", vagyis melyek azok a dolgok, amelyekben nem tűrünk egy kis füllentést sem. Kompromisszumokra persze minden területen szükség van, legyen az munkahely, család, iskola, vagy bármilyen közösség, ahol emberekkel találkozunk és bizonyos mértékig alkalmazkodnunk kell a közeghez. Ez az idomulás már önmagában hazugságnak minősül, hiszen feltételezi azt, hogy egyébként nem úgy viselkednénk.

Fontos tudni, hogy a kegyes hazugságon, vagy ártatlan füllentéssen túl, bizony akadnak olyanok, akik az évek során notórius hazudozóvá váltak. Pedig a hazugság hazugságot szül, gyötri a lelket, pokollá teszi az életet. Ha sportot űzünk belőle, ráadásul jólesik, sőt, észre sem vesszük már, hogy mikor nem mondunk igazat, az már kóros, ez alól nincsen mentség. Legextrémebb formája ennek, amikor a krónikusan hazudozó el is hiteti magával azt, amit mond.

Stop!

Facebook hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: