2017-05-03 12:14:20• hírek • refszatmar.eu

Kontrasztkiállítás – a döbbenet erejével

Különleges kiállítást tekinthetnek meg a szatmáriak és környékiek a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, május első felében. A döbbenetes kiállítás/kiáltás csak 14 éven felülieknek ajánlott, de nekik mindenképp érdemes lesz elgondolkodni az ott látottakon.

A Kontrasztkiállítás egy család- és ifjúságmentő projekt. Egy olyan multimédiás kiállítás, amely a látogató minden érzékszervét megdolgoztatja, de elsősorban elgondolkodtat, és igyekszik pozitív döntésre segíteni. A fiatalok és a családok életét érintő legfontosabb kérdéseket hozza felszínre, méghozzá kíméletlenül őszintén. Ez a kiállítás egy hatalmas sikoly, nem simogat, hanem felráz, nem udvarias, hanem kiált ott, ahol a legtöbben némák, építeni akar azokon a pontokon, ahol a fiatalok életében legnagyobb a rombolás. A Kontrasztkiállítás egy labirintusban vezeti végig a látogatót, amelyet végigjárva 8 szobába juthatunk el. A szobák közötti úton a következő témakört előkészítő fotókkal, fény és hanghatásokkal (feelingekkel) találkozik a látogató, valamint néhány útvonalon feladatot is kap. Minden szoba egy-egy témakört dolgoz fel. A legutolsó, a nyolcadik pedig egy úgynevezett „csend szoba”, ahol lehetőség van az elcsendesedésre, a látottak Isten előtti feldolgozására imádságban.  Május 4-én 16 órától lesz a megnyitó a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében, a kiáltás-kiállítás pedig megtekinthető lesz a május 5-16. közötti hétköznapokon 13 és 16 óra között, de csoportosan jöhetnek a fiatalok órarenden kívül is, egyeztetve Rácz Ervin ifjúsági előadóval a 0740-483375-ös telefonszámon és refszatmar@freemail.hu  email címen.

A hivatalos megnyitó tehát csütörtökön, 2017. május 4-én 16 órakor a Szatmárnémeti Református Gimnázium dísztermében lesz, ahol áhítatot tart Király Lajos szatmári esperes, köszönt Gál Gyöngyi magyar szakos tanfelügyelő, Szilágyi Éva a Szatmárnémeti Református Gimnázium igazgatónője. A kiállítást bemutatja Tussay Szilárd IKE-elnök.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: