2013-05-31 15:13:46• hírek • Szatmár.ro

Konstancára kerül a Dog For Life által kiképzett kutya

Pénteken vette át Adrian Gemanaru az állatterápiás szakemberek által kiképzett kutyát, Sunnyt.

A Dog For Life Állatterápiás Egyesület által kiképzett 5 éves golden retriever, Sunny lesz a Konstancai Autizmus-központ új állatterápiás sztárja. Román József, az egyesület elnöke pénteken adta át hivatalosan az ebet Adrian Gemanarunak, aki a terápiás foglalkozásokon alkalmazni fogja a négylábút.

A konstancai központ nagy hangsúlyt fektet az állatterápiás foglalkozásokra, nemrégiben partnerséget kötöttek a Konstancai Delfináriummal is, így a közeljövőben már delfinek és kutyák is közreműködnek majd az elsősorban sérült gyermekeknek szervezett foglalkozásokon. Gemanaru ugyanis Törökországban és Ausztriában sajátította el a delfines terápiás foglalkozások alapjait, most pedig a Dog For Life Egyesület segítségével a kutyás foglalkozásokba is beletanulhatott.

Román József a Langdon Down Transilvania Egyesület Crisan utcai székhelyén oktatta több mint két héten keresztül Adrian Gemanarut és Sunnyt.

- Történelmi pillanat ez a Dog For Life Egyesület életében és nagy elismerés is, több éves munkánk elismerése - mondta Román József. Tőle ezt is megtudtuk: a konstancai központ a közeljövőben két újabb kutya "bevetését" tervezi, amelyeket szintén Szatmárnémetiben fognak kiképezni, illetve levizsgáztatni.

Az országban közel 2 ezer személy tett le kérést az Autizmus-központnál, hogy részt szeretnének venni kutyás illetve delfines állatetrápiás foglalkozáson. A kérelmezők között nem csak autizmusban szenvedők, hanem Down-kórosok és egyéb, testi és szellemi fogyatékossággal rendelkezők szerepelnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: