2009-06-23 15:22:01• hírek • Szatmar.ro

Konstancán turnézik a Sportklub

A szatmári vívók a Román Kupában, a bajnokságban és egy emléktornán lépnek pástra.

A Szatmárnémeti Sportklub férfi párbajtőrözői a tengerparton töltik a hétvégéjüket, ám nem nyaralni mennek, hanem három fontos tornán vesznek rész. Elsőként pénteken a Román Kupa van terítéken, ezt követi szombaton a Szuperligának nevezett csapatbajnokság második fordulója, majd vasárnap a Calin Faur emlékverseny.

Ez utóbbin azonban Adrian Pop már nem vehet részt, mivel szombaton előbb Bukarestbe, majd onnan Belgrádba utazik. A szerb fővárosban rendezik ugyanis a főiskolások világjátékát, az Universiadét, amelyen Pop mellett egy másik szatmári vívó, Simona Deac is részt vesz.

Mindketten a Vasile Goldis Egyetem szatmári kirendeltségén tanulnak, akárcsak Tardi Ottó és Adrian Szilágyi, ám őket nem engedte el a szövetség, pedig az egyetem fizette volna a költségeket.

„Az egyetem fizette volna a részvételi költségeket, de a szövetségnél nem hagyták jóvá, így a férfiaknál nem is lesz román csapat, csak a hölgyeknél. Az utazók személyéről is Bukarestben határoznak, de ez nem mindig objektív, hiszen nincs egy reális pontrendszer, ami alapján rangsorolni lehetne a vívókat" - nyilatkozta Csiszár Ferenc edző.



Konstancán lépnek pástra a Sportklub férfi párbajtőrözői


Ami még a konstancai hétvégét illeti, a Szuperligában a szatmári első csapat a Nagyváradi Crişul mögött a második helyen várja a folytatást, a második gárda pedig az ötödik pozícióban áll a nyolccsapatos mezőnyben. A mostani kör után kialakul majd a két négyes csoport összetétele, az őszi fordulóban először mindenki vív mindenkivel, ezt követően pedig az első helyezettek mérkőznek majd a bajnoki címért, a másodikok pedig a bronzért.

A szatmári indulók: Adrian Pop, Tardi Ottó, Adrian Szilágyi, Nagy Lehel, Tardi Zoltán, Langenbacher Andy, Tudor Tulbure, Tardi Zsolt. Sportklub I: Pop, Tardi O., Szilágyi, Nagy, Tardi Z.; Sportklub II: Langenbacher, Tulbure, Tardi Zs.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: