2012-09-18 15:13:27• hírek • Szatmar.ro

Párbajtőr csapatarany ás egy bravúros bronz a zárónapon

Mondhatni egy papírforma arannyal és egy bravúros bronzéremmel zárta kedden a Szatmárnémetiben megrendezett U20-as országos vívóbajnokságot a Sportklub női párbajtőrcsapata. Ez egyben azt jelenti, hogy a hazaiak három aranyat, egy ezüstöt és három bronzot tartottak itthon.

Az Oana Dragusin, Bianca Oros, Veres Gréta, Amalia Tataran alkotta első számú csapat rögtön az elődöntőben kezdte a viadalt az öt csapatos mezőnyben. Itt simán, 45-27 arányban legyőzték a Sportklub II csapatát, jöhetett tehát a finálé. Itt a Craiova csak az összecsapás derekán tudta kissé megszorítani csak a szatmári lányokat, akik 45-37-re diadalmaskodtak, megszerezve ezzel az aranyérmet.

Amennyiben a fenti eredmény várható volt, a Pop Sandra, Coste Teodora, Nagy Csilla, Dragusin Teodora alkotta második számú csapat szereplése hatalmas bravúrnak nevezhető. Gondoljunk csak bele, a 16 éves Pop mellett a másik három lány alig 13 éves. Ennek ellenére az első meccsen 45-27-el elsöpörték a Nagyváradot. Ezt követte a már említett, első csapat elleni vereség az elődöntőben, majd a Steaua elleni bronzmeccs. Ez hatalmas csatában 41-41-re állt, amikor lejárt a rendes vívóidő. Ekkor következett az egy perces hosszabbítás, aminek a 37. másodpercében Pop bevitte a győzelmet jelentő szúrást.

A hatnapos bajnokságon tehát a Sportklub három aranyat (Sebastian Flucus, fiúk tőrcsapata, a lányok párbajtőcsapata), egy ezüstöt (Veres Gréta) és három bronzérmet (Bodó Benjámin, Amalia Tataran, lányok párbajtőrcsapata) szerzett.

A párbajtőröző fiúk versenyére a jövő héten Craiován kerül sor, ám a Sportklub ezen nem vesz részt: egyrészt, mert fiai alig 14 évesek, a nagy távolságok miatt pedig jelentős útiköltséggel kéne számolni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: