2013-07-31 16:56:13• hírek • Póti Orsolya

Könnyűnek bizonyult a felvételi teszt

A posztliceális egészségügyi képzésre felvételizők száma meghaladta harmincat, így a helyek beteltek. A helyek elfoglalásának megerősítése ezen a héten zajlik.

A Szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium az új tanévtől kizárólag államilag támogatott posztliceális képzést indít. A felvételi teszteket július 30-án írták meg a képzésre felvételiző diákok, az eredményeket pedig július 31-én, szerdán tették közzé.

„A frissen végzett diákok szerint nagyon könnyű volt a felvételi teszt, de azoknak sem ment nehezen, akik 2-3 évvel ezelőtt végezték az iskolát. A két órás felmérés alatt a leendő asszisztenseknek egy 30 kérdésből álló tesztlapot kellett kitölteniük, a felvételi átlagának pedig legalább 5-ösnek kellett lennie" - mondta el Pataki Enikő, a főgimnázium vezetője a Szatmár.ro-nak.

A sikeresen felvételizők száma meghaladta a harmincat, és mivel két jelentkezőnek is azonos lett a felvételi átlaga, ezért 31 diák jutott be a posztliceális osztályba.

Az igazgatónőtől azt is megtudtuk: a helyek elfoglalásának megerősítése ezen a héten zajlik. Amennyiben nem telik be az összes hely, akkor szeptemberben egy újabb felvételi kerül megrendezésre.

A képzés keretében az elméleti és a gyakorlati órákat a Szatmár Megyei Kórházban, a West Medica Klinikán és a Koral Klinikán tevékenykedő szakképzett orvosok és asszisztensek tartják majd, a képzés sikeréhez pedig szatmári szakemberek - orvosok és asszisztensek - járulnak hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: