2009-11-06 14:22:01• hírek • Ferenczi Noémi

Könnyű lesz az érettségi

A nemrég közzé tett szóbeli érettségi tesztek alapján Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője szerint, könnyű lesz az érettségi, Kónya László főtanfelügyelő-helyettes azonban állítja, nem minden diák tud majd jól szerepelni a vizsgán.

Az előző évekhez képest, könnyebbek az idei érettségi tételek - jelentette ki Szilágyi Éva igazgatónő az interneten közzé tett teszteket vizsgálva. A tételek típusának, nehézségi fokának megállapításakor valószínűleg, azt is számításba vették, hogy sokkal hamarabb lesz a vizsga, mint ahogyan arra mindenki számított. A jövőben majd még változhatnak az elvárások, a tételek típusai, azonban azoknak a diákoknak akik eddig készültek, lelkiismeretesen tanultak, továbbra is jól fognak teljesíteni a vizsgán.

„Véleményem szerint, ezek a tételek alkalmasak a diák tudásának felmérésére, valóban mérhető készségeket igyekeznek feltérképezni. Abból a szempontból könnyebb, mint az elmúlt években, hogy nem törekszik a megtanított tananyag számonkérésére"- magyarázta az igazgatónő.

Kónya László főtanfelügyelő-helyettes véleménye kissé eltér ettől, ugyanis szerinte, az „elit iskolák" diákjai számára valóban nem okoz majd nehézséget megfelelni ezeknek az elvárásoknak, azonban a szakiskolák tanulói valószínűleg, nehezebben birkóznak majd meg a feladatokkal.

A szóbeli érettségi tulajdonképpen egy lépcső, hogy a diák mehessen érettségire. A valódi vizsgát az írásbeli vizsga jelenti majd, hiszen ott már nem kompetenciákat és kommunikációs készséget mérnek fel, hanem komoly tudást, melyre komolyan kell majd készülniük a tanulóknak - szögezte le Kónya.

Azok a diákok, akik az elmúlt években érettségiztek, viszont, eddig nem iratkoztak be egyetlen felsőoktatási intézménybe sem, komoly előnnyel számolhatnak az idei iskola évben érettségizőkhöz viszonyítva, ugyanis az idei maturandusok nem kapnak jegyet a szóbeli vizsgán, így valószínűleg, sokkal kisebb érettségi átlaggal zárják majd az érettségit.


Alacsonyabb érettségi átlagok várhatók, mivel a diákok nem kapnak majd jegyet a szóbelin
Alacsonyabb érettségi átlagok várhatók, mivel a diákok nem kapnak majd jegyet a szóbelin


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: