2019-09-12 09:48:31• hírek • Bede Emőke

Könnygázzal fújta le diákjait egy tasnádszántói tanítónő

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség legfrissebb tájékoztatása szerint a 2018-2019-es tanévben 18 olyan bűncselekményről kaptak bejelentést, melyek konkrétan a tanintézmények területén történtek. 10 esetben testi sértés történt, 4 esetben lopás, 2 alkalommal gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt kellett intézkedni, egy esetben visszaélés és ugyancsak egyetlen esetben kiskorú veszélyeztetése miatt indult vizsgálat.

Megdöbbentő eset történt szeptember 11-én egy tasnádszántói tanintézményben: a tanítónő könnygázzal fújt le két előkészítő osztályos gyereket.

A Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség közölte, a hatóságot 11 órakor értesítették a tasnádszántói esetről. A bejelentés szerint a 43 éves pedagógus azért fújta le a 6 és a 7 éves kisdiákokat az erősen irritáló spray-vel, mert azok zavarták a tanórát. A helyszínre először a helyi rendőrség érkezett ki, majd rövid időn belül a tasnádi kollégák is megjelentek, akik 24 órára őrizetbe vették F. Luminitát. A kisgyerekeket ezzel párhuzamosan elvitték a település rendelőjébe, majd onnan továbbszállították őket a tasnádi kórházba, de szerencsére már egyikük sincs veszélyben.


A rendőrség a nagykárolyi ügyészség felügyelete alatt kiskorú veszélyeztetése, valamint visszaélés gyanúja miatt indított bűnügyi eljárást.
 


FRISSÍTÉS: A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség közölte, a tanítónő munkaszerződését azonnali hatállyal felbontották, helyettesítéséről pedig egy másik pedagógus fog gondoskodni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: