2018-04-24 10:38:09• hírek • Bede Emőke

Könnyen ugrik a forgalmi, ha nem vagyunk tisztában az új jogszabályokkal

Képünk illusztráció.
Képünk illusztráció.

Érdemes eleget tennünk autótulajdonosi kötelezettséginknek, ugyanis május 20-án hatályba lép a legutóbbi KRESZ-módosítás, melynek értelmében akár több ezer lejes bírságot is kaphatunk mulasztásainkért, sőt, az autó forgalmi engedélyét is bevonhatják.

Az autó forgalmi engedélyének bevonását illetően két új esetet iktattak be. Május 20-tól  búcsút mondhatunk a forgalminak, ha nincs érvényes műszaki vizsgája a járműnek, tehát nem érdemes ezt a lépést elbliccelni. Mint ahogy azt sem, hogy nevünkre írassuk az újonnan vásárolt járművet. Erre összesen 90 nap áll rendelkezésünkre az autó megvásárlásának pillanatától számítva.
 

Hogy ne kelljen kényszerpihenőre küldenünk a járgányunk és megússzuk a büntetést, érdemes észben tartani, mikor is veszti érvényét a műszaki, illetve meddig kell nevünkre vennünk az újonnan vásárolt autót. Nem tudod biztosan, érvényes-e még a forgalmi engedélyed? Sebaj, ugyanis a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Hivatal (DRPCIV) honlapján ellenőrizhetjük ezt. Az egyszerűen kitölthető felületen csupán e-mail címünket, az alvázszámot és a rendszámot kell megadnunk. Érdemes képben lenni ezzel, ugyanis a forgalmi nélküli autó vezetését borsos bírsággal és a rendszám visszatartásával büntetik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: