2018-06-04 07:05:41• hírek • Bede Emőke

Könnyen rémálommá válhat a strandolás

A nyári meleg beköszöntével egyre többen döntenek úgy, hogy vízparton töltik a hétvégéket. Legyen szó fürdőkomplexumról, strandról vagy egy tópartról, kellő odafigyelés nélkül könnyen rémálommá válhat a kellemes délutáni kikapcsolódás.

Épp ezért a Szatmár Megyei Csendőrség prevenciós akciót szervezett, két hétvégén is jelen voltak a megye több strandján, hogy óvatosságra és kellő odafigyelésre intsék a kikapcsolódásra vágyókat. Május 25. és 28. között a tasnádi strandot, az elmúlt hétvégén pedig a két szatmárit keresték fel az egyenruhások. Az akció során a fürdőzőket részletes tájékoztatással és szórólapokkal látták el annak érdekében, hogy biztonságban teljen el a strandon töltött néhány óra.
 

Mint az egyenruhások elmondták, leginkább a kisgyerekeket kell szemmel tartani, ugyanis az apróságok hajlamosak elkóborolni, játék közben elsodródni kísérőiktől. Mindenképp arra kell őket figyelmeztetni, hogy idegenekkel ne álljanak szóba, s főleg ne üljenek be egy ismeretlen személy autójába. Tanácsos a szülők vagy a kísérők nevét megtanítani nekik, ugyanis ha mégis eltűnnek a tömegben, könnyebben ki lehet deríteni, kihez is tartoznak pontosan. Nem kevés aggodalommal teli percet vagy akár órát spórolhatunk meg, ha ezekre odafigyelünk.
 

Természetesen mindenkinek gyermeke a legnagyobb kincse, de manapság sokak zsebében lapul több száz lej értékű mobiltelefon is, illetve sokan ilyenkor is maguknál tartják kedvenc gyűrűjüket, karkötőjüket is. Ezeket jó elrejteni, ha épp nem tudunk személyesen vigyázni rájuk. Tehát ne hagyjuk az autónk ülésén vagy a műszerfalra rögzített tartóban telefonunkat, a napágyon ne tegyük jól látható helyre készülékünket, ugyanis ezzel csak az enyveskezű tolvajoknak kedvezünk.
 

Autónkat lehetőség szerint hagyjuk megvilágított parkolóban a jármű biztonsága érdekében. Végül, de nem utolsósorban az idegenek segítségkérését fenntartással kezeljük, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy csak egy figyelemelterelő manőverről van szó. Ha bármilyen komoly problémával találjuk szemben magunkat, tárcsázzuk az 112-es segélyhívót, ahol a megfelelő szervek felé irányítanak majd.
 

Összességében kellő körültekintéssel könnyen megelőzhetjük a kellemetlen helyzeteket és veszélyeket, melyeket néhány strandon töltött óra hordoz magában.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: