2015-05-08 20:37:00• hírek • Szatmár.ro

Könnyek és nevetés a Refi szalagtűzőjén

Péntek délután az iskola tornatermében volt a Református Gimnázium idei szalagtűző ünnepsége.

Három nagy létszámú osztály, több mint 90 diákja búcsúzik idén a Református Gimnáziumtól. A XII. A osztályfőnöke Molnár Ágota, a XII. B osztályfőnöke Lovász Erzsébet, a XII. C osztályfőnöke pedig Papp Piroska volt. Ezek az osztályok voltak a péntek délután a gimnázium tornatermében megtartott szalagtűző ünnepség főszereplői is. A XI. osztályosok nagy izgalommal és egy remek előadással készültek az eseményre, amelyen a végzősökben tudatosodott: hamarosan itt a búcsú pillanata.

A diákokat és a rokonok seregét elsőként Gellén Sándor máramarosi esperes köszöntötte. Emlékeztette a végzőseket arra, hogy mint gyermekét az apa, úgy irányította, nevelte az iskola is őket az elmúlt években. Arra kérte a búcsúzó diákokat, éljenek az iskolához méltó életet, mindig emlékezzenek az itt eltöltött időre és tudják: a közösség visszavárja őket.

Szilágyi Éva igazgatónő szerint a szalagtűző az, amikor a felnőttéválás pillanatait élik meg a diákok. "Ilyenkor kell számba venni azt, ami eltűnt és megsejteni azt, ami eljövend" - mondta. Az igazgatónő beszédében iránytűnek nevezte az iskolát. Az itt szerzett értékek mindig segítenek majd megtalálni a helyes utat a következő években is. Ekkor már több diák szemében is ott voltak a könnyek.

De nem tartott sokáig a szomorúság, hiszen a XI. osztályosok Varga-Bressel Christiane és Mátyás Erika tanárnők segítségével egy remek előadást állítottak össze: a Kis herceg történetének alapgondolatait követő darabot, amelybe belefért a Pálinkadal vagy a Quimby Lámpát ha gyújtok című dala is.

Az előadást pedig nagy nevetés követte: mindhárom osztály zenés-fotós összeállítást készített magáról, az elmúlt négy évről. Tanulás, kirándulás, buli, csínytevések és jó cselekedetek is voltak az összeállításokban.

A rendezvényt a szalagtűzési ceremónia és a tizenkettedikesek szóvivőjének a búcsúbeszéde zárta.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: