2014-01-14 17:35:56• hírek • Szatmár.ro

Könnyed tornagyakorlat a terhesség időszakában

A terhesség időszakában fontos, hogy a testünket ellazítsuk, feltöltsük energiával, hiszen szokatlan teher nehezedik rá, még ha nemes is. Éppen ezért egyszerű, ám mégis roppant hasznos gyakorlatokat ajánlunk.

Bemelegítés

Húzzuk ki magunkat. Álljunk kisebb, vállszélességű terpeszbe, de a térdünk laza legyen, karok a törzs mellett. Az alteset húzzuk be. A vállakat húzzuk hátra és enyhén döntsük meg a medencét, hogy a farkcsont éppen lefelé mutasson. Lassan belélegzünk, mélyen, nyugodtan. Az orrunkon keresztül szívjuk be a levegőt, és a fejünket emeljük a mennyezet felé, megnyújtva ezzel a gerincet. Most pedig a mennyezet felé emelt karokkal lassan fújjuk ki a levegőt. A gyakorlatot legalább háromszor-négyszer ismételjük.

A felsőtest felélénkítése: Karlengetés

Kezdetben a karok lazán lógnak a törzs mellett, lassan lélegezzünk be és ki. Majd keresztezzük a karunkat a mellkas előtt, azután pedig tárjuk szét vállmagasságban. Ismételjük háromszor-négyszer. Körzés. Most egy kicsit erősítsük a karizmokat. Laza könyökkel és karokkal végezzünk karkörzést testünk középpontja felé, a karok középen összeérnek, majd felfelé és kifelé haladnak, mintha óriási kört akarnánk rajzolni karjainkkal befelé mutatva. A gyakorlatsort háromszor ismételjük. Ezt követően ellenkező irányba körözzünk kifelé haladva. A karlengetés és a karkörzés újult energiával tölti fel a felsőtestet.

Vállkörzés

A mozdulatok közben próbáljunk természetesen lélegezni. Meglepődve fogjuk tapasztalni mennyi feszültség halmozódott fel a nyak- és vállizmainkban. Húzzuk fel a vállakat a fülcimpánk közé, majd egyenletesen, körkörös mozdulatokkal hátra. Képzeljük el, hogy egy kört írunk le vállainkkal. Háromszor ismételjük meg a gyakorlatot. Ezt követően visszafelé végezzük a mozdulatot, a vállakat felhúzzuk, aztán előre körzés következik. Ezt a mozdulatot is legalább háromszor ismételjük

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: